top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vimpelin Niskanen ”Nyt pitää olla valmiita muutoksiin”


Vimpelin Veto juhlii myös tänä vuonna pesäpallon SM-pronssia. Vedon joukkue palasi Sotkamosta bussilla kohti Vimpeliä hyvillä mielin- kausi on aina mukavampi päättää voittoon kun tappioon.


-Hyvillä mielin täältä palataan kohti Vimpeliä, pelinjohtaja Tomi Niskanen vakuutti Vedon bussista maximusportille.


-Vaikka olimme toisen jakson alussa 3-0 tappiolla, ei kukaan hätkähtänyt, vaan taiomme taululle heti kuusi juoksua, Niskanen myhäili.


Vimpeli voitti jaksot 2-1 ja 9-5. Pronssit matkasivat pohjanmaalle. Vimpeli on nyt ollut neljä kertaa peräkkäin prinssiottelussa ja vienyt mitalit kolme kertaa. Ja tuo tilasto saa Niskasen mietteliääksi.


-Meidän pitää miettiä rehellisesti, minkä vuoksi olemme pelanneet neljä kertaa peräkkäin yhden ratkaisevan viikon niin heikosti, että Vimpeli on pudonnut pronssiotteluun.


Ja heti perään Niskanen paaluttaa selkeän viestin koko seutukunnalle.


-Meidän pitää olla valmiita rohkeisiin ja isoihin muutoksiin. Meidän on luotava nahkamme uudelleen ja se koskee koko organisaatiota.


Niskasen viesti on selvä. Vimpelissä ei pidä tyytyä siihen, että joukkue on melkein Suomen paras. Jatkossa on käännettävä kaikki kivet, että se olisi paras.


Eväät siihen ovat olemassa, sillä Vimpeli tuottaa vuosi toisensa perään huipputasolle uusia sellaisen määrän pelaajia, että jopa maan kuulu Sotkamon pelaajamylly kalpenee sen rinnalla.


Ensi kaudeksi vaaditaan kuitenkin uutta ilmettä. Joukkueen lukkari vaihtuu ja kun juuri lukkarin merkitys on suuri joukkueessa kuin joukkueessa, ollaan Vimpelissä isojen haasteiden edessä.


-En tiedä vielä, kuka on ensi kauden lukkarimme. Varmasti seura on niitä neuvotteluja käynyt, mutta minä en osaa sanoa niistä mitään.


Vedolla on omissa junioreissa hyviä lukkareita, mutta he eivät ole vielä kypsiä superin koviin peleihin. On puhuttu, että Siilinjärven Teemu Kinnunen olisi tulossa Vimpeliin ja lukkaroisi niin kauan kun esimerkiksi oma kasvatti Eemeli Lassila olisi valmis ottamaan haasteellisen paikan haltuunsa.


Tämän kauden aikana moni pelaaja teki vaikutuksen Niskaseen, muutaman hän mainitsee nimeltäkin.


-Juho Heikkala, Lauri Vihriälä ja Aleksi Lassila nousivat vauhdilla tärkeisiin rooleihin. Lassilan loppukauden pilasi loukkaantuminen, mutta tämä kolmikko teki vaikutuksen.


-Janne Mäkelä oli jäätävän kova, oli hienoa nähdä kuinka hän nosti itsensä lyöjäkuninkaaksi, Niskanen painotti maximusportin haastattelussa.


-Severi Lassila teki saman tempun ulkopelissä, hän nosti itsensä maan johtavaksi ulkopelaajaksi. Matias Rinta-aho teki saman lyöjänä, vaikka numerolla pelasikin.


Vimpeli saa kovan luokan vahvistuksia, kun lyöjäjokeri Jukka-Pekka Vainionpää siirtyy Seinäjoelta Vimpeliin. Samaan aikaan Vimpelissä ollaan jo ”keräämässä adressia”, jossa halutaan Janne Mäkelän jatkavan jokerina. Ja miksi Mäkelä ei jatkaisi huippukauden jälkeen.


Finaalisarjassa Kouvolan selkäranka tuntui naksahtavan melkoisella pamauksella ja Manse otti vakuuttavasti jo toisen kiinnityksen siihen ainoaan oikeaan ”Poikaan”.


Manse vei jaksot 3-3 ja 3-1, mutta hallinta oli paljon selkeämpää kuin numerot. Siinä kun Kouvolalla oli kolmostilanteita yhteensä 8. niin Mansella niitä oli 18.


Mansen joukkue on rakennettu loistavasti. Kokeneet Henri Puputti, Juha Puhtimäki, Tuomas Jussila ja Juha Niemi tuovat joukkueeseen juuri sitä johtajuutta, johon nuorempien on hyvä nojata. Kun tästä kokeneesta nelikosta edes puolet onnistuu, on voitto aina selvä.


Mestaruus on ensimmäisen kerran katkolla Manselle Tampereella sunnuntaina. Ei tarvitse olla kovinkaan kummoinen ennustaja, kun sanoo mestaruusjuhlien alkavan huomenna Kaupista.


Jari Porttila

1,151 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page