top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vimpelin Niskanen ”Tilanteet hyödynnettiin hyvin”


Vimpelin Veto ja Manse PP olivat tylyjä vieraita superpesiksen toisissa välieräotteluissa. Vimpeli puristi Kouvolassa väkisin 0-2 ( 3-4, 4-5 ) voiton ja Manse kuittasi 1-2 ( 2-1,0-4,0-0,2-4) voiton kotiutuslyöntikisan jälkeen.


Vimpelin ja Kouvolan sarja on nyt 1-1 tilanteessa, Manse johtaa Jymyä 2-0. Manse ja Sotkamo pelaavat seuraavan ottelun jo keskiviikkona, Vimpeli ja Kouvola torstaina.


-Paransimme avausottelusta niin ulko- kuin sisäpeliä. Olimme selkeästi valmistautuneet tähän peliin paremmin kuin avaukseen, Vimpelin pelinjohtaja Tomi Niskanen painotti maximusportille.


Vimpeli pelasi nyt etenkin ulkona paremmin, joskin mukaan mahtui yhä muutama turha räpylävirhe. Niistäkin huolimatta joukkue pystyi pitämään KPL:n 15 kolmostilanteessa. Kouvola onnistui kotiutuksissa vain seitsemän kertaa, eli onnistumisprosentti jäi alle 50:nen.


Vimpelikään ei juhlinut kolmostilanteilla, se rakensi 14 kolmostilannetta, mutta onnistui kotiuttamisessa yhdeksän kertaa. Onnistumisprosentti oli selkeästi parempi kuin vastustajalla.


-Nämä ovat huomattavasti tiukempia pelejä myös tilanteiden suhteen. Pääasia on se, että kun tilanne saadaan rakennettua, on se myös hyödynnettävä. Tänään onnistuimme siinä hyvin, Niskanen kiitteli maximusportin haastattelussa.


Huomionarvoista oli se, että Vimpelistä peräti viisi miestä onnistui kotiuttamisessa 100 prosentin teholla, kirsikkana kakussa Janne Mäkelä, joka kävi kotiuttamassa neljä kertaa ja löi neljä juoksua!


-Vahvaa tekemistä laajalla rintamalla. Sieltä on jopa vaikeaa nostaa esille ketään yksittäistä pelaajaa, koko joukkue pelasi erittäin hyvin etenkin sisällä.


Vimpeli lähtee torstain otteluun todennäköisesti samalla joukkueella, eli Teemu Isoketo jatkanee jokerina.


-Niinhän sitä sanotaan, että voittavaa joukkuetta ei vaihdeta. Katsotaan nyt ihan rauhassa kuinka tästä palaudutaan ja päätetään pelaava miehistö sitten kun on sen aika, Niskanen painotti.


TV-katsojien pinnaa koeteltiin ottelun alussa. Kummatkin miesten välierät toteutettiin vain ”fanikamera”-lähetyksinä ja Kouvolassa oli teknisiä vaikeuksia saada kuvaa näkyville. Vasta ottelun ensimmäisen vuoron täyttävällä pääsivät myös TV-katsojat seuraamaan peliä.


Superpesiksen ja TV-oikeudet omistavan Ruudun uskoisikin kiinnittävän asiaan huomiota. Eihän tulisi kuuloonkaan, että esimerkiksi jääkiekon Liigan välierien televisiointi hoidettaisiin yhden kameran ”fanikameralähetyksenä”.


Ruudun ennakko-ohjelmissa keskiviikon Manse-Sotkamo ottelusta näytetään monikameratuotanto, mutta torstain Vimpelin pelistä taas vain yhden kameran ”fanikameratoteutus”, ilman selostusta!


Jari Porttila


514 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page