top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vimpelin pelaajat alensivat palkkioitaan


Vimpelin Veto pelaa heinäkuun alussa käynnistyvässä superpesiksessä parhaalla mahdollisella joukkueella. Vedon johto kävi viikonlopun aikana neuvottelut pelaajien kanssa seuran taloudellisesta tilanteesta ja pelaajat lähtivät mukaan talkoisiin leikkaamalla pelaajakorvauksiaan reilusti.


-Pelaajille suuri kiitos siitä, että ne näkivät tilanteen ja tulivat vastaan. Nyt voimme ilmoittaa pesäpalloliittoon, että pystymme pelaamaan sarjassa, Vedon toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Kujala kertoi maximusportille.


Pelaajaajien palkkileikkaukset olivat kovat. Kujala ei halunnut paljastaa prosentteja, mutta myönsi kyseessä olleen merkittävän vastaantulon.


-Kaikki lähtivät talkoisiin samalla prosentilla, eli tässä ei kukaan neuvotellut itselleen muita parempia asetelmia, siitä olen ylpeä, Kujala kertoi.


Vimpelin pelinjohtaja Markku Hylkilä oli hyvillään siitä, että sekä pelinjohto että pelaajat tietävät mitä tekevät seuraavat kuukaudet.


-Pelaajille tämä epätietoisuudessa olo on ollut pahinta, Nyt jokainen tietää, että toukokuu harjoitellaan vielä pienryhmissä ja kesäkuun alussa alkavat joukkueen yhteisharjoitukset, Hylkilä painotti.


Hylkilä itse asuu Oulussa, hän muuttaa Vimpeliin kesäkuun alussa.


-Kakkosvalmentaja Ismo Ankkuri vetää toukokuun pienryhmäharjoituksia, itse olen mukana sitten kesäkuun alusta lähtien.


Hylkilä pääsee vetämään joukkuetta, jonka lukkari vaihtui täksi kaudeksi. Perttu Ruuska siirtyi lyöjäjokerista lukkariksi ja hän pelaa sisällä pääkotiuttajan paikalla, numero neljä hihassaan. Jokeripuolella Hylkilällö on käytössä kotiuttajina Janne Mäkelä ja Matias Rinta-aho, etenijänä Jere Saukko.


Seurojen pitää antaa tiistaihin mennessä pesäpalloliitolle tieto siitä, pelaavatko he alkavalla kaudella superpesiksessä. Jos kaikki seurat pelaavat, julkistetaan peliohjelma todennäköisesti loppuviikosta.


Maximusportin saamien tietojen mukaan seurat on jaettu runkosarjassa neljään lohkoon maantieteellisten seikkojen mukaan. Näin pyritään siihen, että seuroille tulisi mahdollisimman vähän matkustelua. Runkosarjassa on tarkoitus pelata 24 ottelua ja pudotuspelit on suunniteltu pelattavan paras kolmesta systeemillä.


Tiettävästi osa seuroista haluaisi, että ainakin finaali pelattaisiin paras viidestä systeemillä, jolloin mestaruuteen tarvittaisiin kolme voittoa. Näin taattaisiin se, että seurat pystyisivät paikkaamaan taloudellisia tappioita pääsylipputuloilla.


Jari Porttila

Kuva: Virpi Poikelin

569 views0 comments

Recent Posts

See All

Коментарі


bottom of page