top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vimpelin pelinjohtajatilanne mutkistunut, yllätys muhii


Vuodesta 2009 vain kerran ilman mitalia jäänyt Vimpelin Vedon pesäpallojoukkue etsii yhä pelinjohtajaa. Vimpeli on suurseuroista ainoa, jolla ei ole viuhkamiestä tulevalle kaudelle.


Veto on metsästänyt kauden jälkeen aktiivisesti pelinjohtajaa, heikolla tuloksella.


Jo aiemmin seura houkutteli Seinäjoen Jymyjussien pelinjohtajaa Vimpeliin, tuloksetta.


Samoin keskustelut Matti Iivarisen ja Juhani Lehtimäen kanssa. Viimeksi Mansen viuhkassa ollut Iivarinen ei ole palaamassa Superiin. Lehtimäki nosti Joensuun mestariksi 2019 ja hänet valittiin vuoden pelinjohtajaksi, myöskään häntä ei Vimpelissä nähdä.


Vimpelin kahteen perättäiseen mestaruuteen vienyt Sami-Petteri Kivimäki on myös ollut huhujen kohteena. Maximusport tavoitti Kivimäen ja hän vakuutti, ettei ole palaamassa pesäpallokentille. Hänet valittiin juuri Superpesiksen hallitukseen.


Vimpelissä oltaisiin oltu erittäin tyytyväisiä, jos Sotkamon kakkospelinjohtajana toiminut Jussi Haapakoski olisi palannut Vimpeliin, mutta mies suuntaa Poriin, juuri SM-kultaa voittaneen Pesäkarhujen pelinjohtajaksi.


Veto onkin nyt siinä tilanteessa, että kokenutta ja meritoitunutta pelinjohtajaa ei ole saatavilla ja kausi alkaa jo reilun kahden kuukauden kuluttua uudelle hallisarjalla. Sitä ennen olisi harjoiteltava tiiviisti, mielummin pelinjohtajan silmien alla.


Tomi Niskanen ilmoitti vetäytyvänsä Vedon pelinjohtajan tehtävistä kauden päätteeksi Maximusportin saamien tietojen mukaan Vedon johdolle ja pelaajille jo kesäkuussa. Vettä Savonjoessa on siis virrannut jo kohtuullisesti ilmoituksen jälkeen.


Niskanen jätti kuitenkin takaportin, johon Veto tiettävästi nyt asettaa toivonsa.


Niskanen näet sanoi Maximusportin saamien tietojen mukaan, että jos tilanne äityy vaikeaksi, eikä Vimpeli saa viuhkan varteen ketään sopivaa miestä, voidaan asiaan palata uudestaan.


Nyt Vimpelissä ollaan kasaamassa kaikkien aikojen kukkapuskaa, jonka kanssa ollaan marssimassa Niskasen oven taakse. Älkää siis yllättykö, jos Niskanen jatkaa ”one more year”, eli vielä yhden kauden.


Se olisi tässä tilanteessa myös finaalijoukkueen etu.


Jari Porttila

6,204 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page