top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vimpelin ryhmään tulossa muutoksia ”En kommentoi”


Vimpelin Saarikenttä on valmis kolmanteen finaaliin. Seurasta vakuutetaan, että kaikki paikalle tulevat pääsevät katsomaan peliä. Kuva Jari Porttila


Kylpeekö ”Poika” jo lauantaina sotkamolaisten toimesta Savonjoessa, vain pystyykö Vimpeli siirtämään ratkaisua eteenpäin ?


Sotkamo johtaa finaalisarjaa monen yllätykseksi jo 2-0, vaikka Vimpeli lähti finaalisarjaan suosikkina.


Miten tähän on tultu? Sotkamo on pystynyt pelaamaan kaksi peliä lähes täydellistä ulkopeliä ja Roope Korhonen on varmaakin varmempi kotiuttaja, ovat sotkamolaiset ottaneet kaksi yhden juoksun voittoa.


-Jos pelaamme samanlaista peliä kuin kesällä, niin ei meillä pitäisi olla mitään hätää, pohti Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen Maximusportille.


Siinähän se on. Jos Veto nostaa tasoaan edes normaalitasolle, niin pelin pitäisi kääntyä. Se vaatii myös kakkoskärjen toimimista.


-Niin vaatii ja siihen panostetaan, Niskanen painottaa.


Kenet pistän juoksemaan ?


-Katsotaan sitä sitten lauantaina, ei paljasteta sitä turhan aikaisin.


Vimpelin leirissä oltiin hiukan kummastuneita, kun Sotkamon pelinjohtaja Mikko Kuosmanen keplotteli vastoin herrasmiessopimusta toisessa ottelussa pelijärjestyksen kanssa. Sääntöjen mukaan se on ilmoitettava Veikkaukselle viisi tuntia ennen peliä. Silloin Iivari Vihanto oli Sotkamon ykkönen.


-Mikko Kuosmanen tuli ilmoittamaan vähän ennen ottelua, että Vihanto oli loukkaantunut alkuverryttelyssä ja hän siirtyy ysiksi.


Tiesithän, että Vihanto loukkasi reitensä jo Vimpelissä, näin itse kun hän poistui kentältä pukusuojaan jalkaansa pidellen?


-Vai niin, se oli uusi tieto.


Kakkoskopparin paikkaa pelaava Vihanto on nyt merkitty mies, ainakin siitä päätellen, että viimeistelyharjoituksissa painavat lyönnit suunnattiin tarkasti juuri sinne. Ja Savonjokeen.


Niskanen myöntää, että joukkue ei ole lyönyt palloa niin hyvin kuin runkosarjassa. Lauantaina tahti on toinen, nyt ratkaisuja haetaan rajoista, Sotkamon kopparit halutaan uimaan.


Harjoituksien perusteella voisi myös pohtia, keitä Niskanen aikoo peluuttaa. Harjoituksissa oli mukana muutama sellainen pelaaja, jotka eivät ole vielä esiintyneet finaalissa. Tuleeko pelaavaan ryhmään muutoksia.


-En kommentoi.


Maximusportin tietojen mukaan muutoksia on tulossa, mutta niistä tulee julkisia vasta lauantaina kello 10:00.


Sotkamo saapuu Vimpelin loppuunmyydylle Saarikentälle vapautuneesti. Se tietää, että sarja on katkolla, mutta se tietää myös sen, että tappio ei olisi katastrofi.


Mestaruuspokaali, upea poika patsas saapuu Saarikentälle, samoin pesäpalloliiton johtoa mestaruusmitaleineen. Sotkamon bussin takakontista saattaa löytyä myös laatikollinen mestaruuslippiksiä, vaikka niistä ei ääneen puhutakaan.


Vedon pelaajat ovat kuitenkin sitä mieltä, että taistelu alkaa vasta nyt.


-Voittaminen on mukavaa, mutta historian tekeminen on vielä nautinnollisempaa, julistaa Mikko Kanala.


Yksikään seura ei ole lajin historiassa noussut vielä 0-2 tappioasemasta mestaruuteen.


Jari Porttila

Vimpeli

3,068 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page