top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vimpelin ulkokenttä nollasi Koplan


Vimpelin Vedon ulkokentän täydellinen iltapuhde oli liikaa Kouvolalle sarjan kärkiottelussa. Sarjassa eniten juoksuja mättänyt Kopla jäi Vimpelissä nollille, voitto nosti Vedon sarjassa kolmanneksi. Se on nyt pisteen Kouvolaa edellä kun kummallakin on jäljellä vielä kolme ottelua. Vimpeli vei ottelun 4-0 ja 3-0.


-Jokseenkin täydellistä pelaamista ulkona. Nyt jokainen jannu venyi kauden parhaaseen esitykseen, pelinjohtaja Markku Hylkilä kiitteli suojattejaan.


Vedon ulkokenttä on parantanut otteitaan koko ajan, mutta nyt esitys hipois täydellisyyttä. Räpylästä ei annettu mitään ja Mikko Kanalan ja Severi Lassilan johdolla ulkokenttä otti välillä uskomattomia koppeja. Myös Heikkalan veljesten kädet kävivät kuumina, etenkin 18-vuotiaan Juho Heikkalan esitys oli taas mahtava.


-Keskityimme tähän peliin sillä halusimme ottaa voiton ja taistella sarjan kolmannesta sijasta. Nyt kaikki on omissa käsissä, Hylkilä kertasi voiton jälkeen.


Vedon tehopelaajia olivat kärjeksi palannut Olli Heikkala, hän pyrki kentälle seitsemän kertaa ja meni kuudesti. Kaiken kruunasi kunnari tyhjään kenttään. Matias Rinta-aho paukutti kolme juoksua ja Perttu Ruuska yhden. Ruuska vei lautasen äärellä tehot täysin Koplan kovilta lyöjiltä. Jotain Kouvolan tuskasta kertoo se, että sarjan lyöjäkuningas Jere Dahlström pääsi yrittämään kotiutusta vain kahdesti.


Vedon ja Kouvolan loppuohjelma on lähes samanlainen: kummankin pitäisi käytännössä voittaa viimeiset pelinsä. Kouvola tosin kohtaa runkosarjan lopuksi Seinäjoen, jolla saattaa tuossa ottelussa olla vielä kovatkin panokset.


Kolmas sija runkosarjassa merkitsisi sitä, että Veto pääsisi valitsemaan puolivälierään vastustajansa. Kun sarjatilannetta pyörittelee, niin todennäköisesti runkosarjan kolmonen pääsee valitsemaan Kiteen ja Seinäjoen välillä. Tässä tapauksessa Vimpelin valinta kohdistuisi melkoisella varmuudella Seinäjokeen, sillä sarjan yllättäjää Kiteetä kukaan tuskin valitsee vapaaehtoisesti.


Taistelu viimeisestä play off-paikasta käy kuumana neljän joukkueen kesken. Imatra on nyt kahdeksantena 24 pisteellä, mutta Pattijoki ja Kempele ovat vain pisteen ja Koskenkorva kahden päässä. Kaikilla on jäljellä vielä kolme runkosarjan peliä.


Jari Porttila

395 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page