top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vimpelin ulkokenttä oli taas rautaa


Vimpelin Vedon hurja syyskunto jatkuu, nyt sen myllyn rattaisiin joutui Koskeskorva, joka joutui poistumaan Saarikentältä lyömättä ainoatakaan juoksua.


Vimpelin ulkokenttä on pitänyt neljässä viimeisessä ottelussa vastustajat kuuden jakson ajan nollilla, yhtensä vastustajat ovat saaneet lyötyä neljässä viimeisessä ottelussa Vimpelin kenttään kuusi juoksua. Nyt Vedon voittoluvut olivat 4-0 ja 3-0.


-Ulkopeli on alkanut toimia, kun vastustaja pidetään nollilla, niin eihän siihen ja peliin voi olla kuin tyytyväinen, Vedon pelinjohtaja Markku Hylkilä myhäili.


Ja mikäs on myhäillessä, sillä Veto on pelannut kaksi täyttä ottelua päästämättä juoksuakaan. Näissä kahdessa ottelussa vastustajan riveissä ovat olleet lyöntikuninkuutta tavoittelevat Jere Dahlströn ja Patrik Wahlsten. Kumpikin on jäänyt ilman juoksuja.


-Toki meillä on vielä parantamisen varaa sisäpelissä, mutta ei nyt auta moittia poikia kun vastustaja pidetään nollilla, Hylkilä naureskeli.


Mihin Vimpelin loistava ulkopeli sitten perustuu? Suurin tekijä siinä on Perttu Ruuska. Hän on parantanut otteitaan lautasen ääressä peli peliltä ja lukeutuu nyt jo sarjan kärkilukkareihin.


Ruuska on saanut vastustajan kuriin pahoilla syötöillä ja kun kenttä osaa ennakoida vastustajan ratkaisut hyvin, on Vimpeliä vastaan vaikea rakentaa edes kolmostilanteita.


Kuvaavaa on se, että Koskenkorvan pelätty jokeri Patrik Wahlsten pääsi koko ottelussa lyömään kerran ja tehot olivat siis 0%.


Vimpeli otti tärkeät kolme pistettä ja kun Kouvola hävisi samaan aikaan 1-2 Manselle, on Vimpelin paikka sarjakolmosena jo tukeva. Eroa Kouvolaan on kolme pistettä. Pitämällä Kouvolan kahdella viimeisellä kierroksella takanaan Vimpeli pääsee valitsemaan puolivälierän vastustajansa ja kohtaisi välierissä ”rakkaan vihollisen” Sotkamon. Kouvolan kohtaloksi jäisi välierissä kohdata Joensuu.


Toki kaikkien on ensin voitettava puolivälieränsä.


Vimpelistä voisi ja pitäisi taas mainita kaikki pelaajat, mutta toki Mikko Kanala oli viidellä tuodulla aivan pitelemätön. Perttu Ruuska paukutti taas kaksi juoksua ja kaikki kolme jokeria kukin yhden.


Pattijoki pyrkii vielä mukaan pudotuspeleihin, se otti tärkeän 2-0 voiton Kempeleestä, joka menetti näin jatkomahdollisuutensa. Tämä helpottaa Vimpelin urakkaa, se kohtaa seuraavaksi juuri Kempeleen ja viimeisellä kierroksella Mansen.


Kahdella viimeisellä kierroksella on mielenkiintoista nähdä taktikoiko Joensuu itselleen puolivälierävastustajaksi Imatran. Sarjaohjelma on laadittu niin erikoisesti, että joukkueet kohtaavat kahdella viimeisellä kierroksella ja Joensuu voi säännöstellä pelaamistaan sen mukaan, kenet se haluaa kohdata pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kun se pääsee vielä valitsemaan vastustajansa ensimmäisenä.


Tämä vaikeuttaa Pattijoen selviytymistä pudotuspeleihin, sillä se on pisteen Imatran takana. Toisaalta, myös se kelpaisi hyvin vastustajaksi Joensuulle.


Seinäjoki on myös kovassa paikassa, sillä on ensin vastassa Sotkamo ja sitten Kouvola. Sotkamon olisi voitettava Jymy-Jussit jos se haluaa olla sarjakakkonen. Kouvola voi taas lepuuttaa kärkipelaajiaan, sen paikka neljäntenä tuntuu sinetöidyltä. Vaikka se nousisi tasapisteisiin Vimpelin kanssa, on Vedolla enemmän kolmen pisteen voittoja.


Pattijoki ja Imatra voivat vielä kumpikin ohittaa Seinäjoen, jos se häviää kummatkin ottelunsa, joten kahdelle viimeiselle kierrokselle jää vielä kovat panokset. Jokainen pudotuspeli on vähintään 20 000 euron arvoinen kotijoukkueelle. Ja jatkoonhan mennään kahdella voitolla.

374 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page