top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Välimäki taisteli voitosta loppuun saakka

Sami Välimäki taisteli loppuun saakka golfin Euroopan Tourin finaalin voitosta, mutta kupista pois tullut par-putti 17. viheriöllä koitui hänen kohtaloksi.

Välimäki pelasi kaikki kierrokset tulokseen 69 ja nappasi lopulta upeasti viidennen sijan, kuitaten samalla 190 000 euron palkitoshekin.

Kupista pois noussut putti tuli kuitenkin kalliiksi, jos se olisi pudonnut, olisi Välimäki ollut kolmas ja yli 350 000 euroa rikkaampi. Kisan voitti Matthew Fitzpatrick, hän sai voitosta 2,5 miljoonaa euroa.

Välimäki nousi maailmanlistalla sijalle 85. Hän on tällä hetkellä maailman rankingin mukaan paras suomalainen lajissa, jota pelataan lähes kaikkialla maailmassa. Välimäki valittaneen myös kauden lopuksi Euroopan Tourin vuoden tulokkaaksi.

Kautta aikojen paras suomalaissijoitus on Mikko Ilosen 37. sija maailmanlistalla vuonna 2014. Välimäki pelasi nyt vasta ensimmäisen kautensa Euroopan tourilla ja oli heti kauden 11:sta paras pelaaja.

Fitzpatrickin voittotulos oli -15, toiseksi tullut Lee Westwood hävisi lyönnin, mutta hän varmisti toisella sijalla Race to Dubain, eli Euroopan kiertueen kokonaisvoiton. Viktor Hovland ja Patrik Reed pelasivat tuloksen -13 ja Välimäki tuloksen -12.

Finaalissa mukana ollut Kalle Samooja pelasi lauantain kierroksen tulokseen -1 ja pudotti kokonaistulosta kolme alle parin. Hän oli lopulta jaetulla 23. sijalla, tienaten 45 000 euroa. Samooja on kauden päättyessä maailmanlistalla sijalla 177.

- Se on sitten päivä, kisa ja kausi paketissa. Ei ollut mikään kauhean lennokas päivä. Tuli raavittua kasaan, mitä oli saatavissa, Samooja summasi. Kaiken kaikkiaan Samooja näki kilpailun hankalana. - Vähän vaikeaa se oli koko ajan. Ei missään nimessä parasta meikäläistä, mutta sillä mennään mitä on tarjolla ja siihen nähden täytyy olla ihan tyytyväinen tulokseen. Sijalle 42 koko kauden Euroopan tourin rankingissa sijoittuva Samooja lentää takaisin Suomeen ensi yönä. - Seuraavaksi katsellaan kilpailu loppuun ja illalla porukalla syömään paketoimaan kausi.

Golfin Euroopan Tour jatkuu jo tammikuussa.