top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

WA:n suomalaisjäseneltä tiukka kannanotto Timanttiliigaan


Kansainvälisen yleisurheiluliiton WA:n hallituksen suomalaisjäsen Antti Pihlakoski otti tiukasti kantaa Timanttiliigan sääntöuudistukseen, jossa voittaja ratkaistaan kenttälajeissa viimeisen kierroksen tuloksen perusteella.


”Timanttiliiga on hankala, kun se ei ole WA:n vallassa. Kisajärjestäjät omistavat sen. Teen silti kaikkeni, että typerä kenttälajikuvio jää historiaan.”, vastasi Pihlakoski Maximusportin päätoimittajan Jari Porttilan twiittiin, jossa Porttila arvosteli sääntöä.


Räikein esimerkki sääntöjen ongelmista saatiin Monacon Timanttiliigan kohdalla perjantaina, kun kolmiloikan ylivoimaisesti pisimmälle hypännyt Julimar Rojas jäi lopulta toiseksi, kun astui viimeisen kierroksen hyppynsä yli.


Rojas menetti sänön vuoksi 4000 euroa, sillä voittaja kuittasi 10 000 euroa ja kakostilasta Rojaksen käteen tuli vain 6000 euroa.


Sääntö on virallisesti kisajärjestäjien tekemä, mutta sen taustalla on WA:n puheenjohtaja Sebastian Coe. Hän perusteli keväällä sääntöä sillä, että kisat saadaan tv-yleisöä kinnostaviksi.


Sääntö on saanut täystyrmäyksen urheilijoiden puolelta ja nyt he toivovat, että WA:n herrakerho kuuntelisi heidän mielipidettään. WA:n hallituksen jäsen Pihlakoski ainakin ilmoittautui olevansa urheilijoiden puolella.


Päätoimittaja Porttila arvosteli twitter-rilillään https://twitter.com/JariPorttila Timanttiliigan tv-ohjauksen tasoa. Porttila on ehdottanut WA:n hallituksen jäsenille, että kaikissa Timanttiliigan kisoissa olisi sama ohjaaja ja ydinjoukko tekemässä kisoja Formuloiden tapaan. Näin lähetykset pysyisivät samanlaatuisina.


”Olen samaa mieltä. WAS Events (WA:n omat kisat, MM-kisat) tuotetaan ja ohjataan omalla tiimillä (joka ei ole vielä YLEn tasolla)”, Pihlakoski vastasi Porttilalle twitterissä.


Seuraavat Timanttiliigan kisat käydään ensi viikon tiistaina, sen jälkeen ne siirtyvät olympiatauolle.


234 views0 comments

Recent Posts

See All

Комментарии


bottom of page