top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Wilma Murto palasi ehjänä hyppypaikalle


Kesäkuussa polven tähystysleikkaukseen joutunut Wilma Murto palasi hyppypaikalle Kalevan Kisoissa Turussa. Murto ylitti ensimmäisellä hypyllään karsintarajan 381 ja oli yhtä hymyä hypyn jälkeen.


-En uskonut kesäkuussa, että pystyisin kilpailemaan Turun Kalevan kisoissa, mutta täällä sitä nyt hypätään.


-Normaalisti teen askelmerkin juoksuissa korkeintaan kolme hyppyä, mutta nyt otin niitä kuusi, ihan hyppäämisen riemusta.


Murto kuntoutti polvea operaation jälkeen tiiviistä ja kun tuo prosessi onnistui hyvin, mahdollisti se osanoton SM-kisoihin. Ennen torstai-illan karsintaa Murto ei ollut hypännyt yhtään hyppyä loukkaantumisen jälkeen.


-Säästettiin kaikki tänne. Polvi ei oireillut lämmittelyssä eikä kisahypyn jälkeen mitenkään, joten mielenkiinnolla odotan finaalia.


Murron ohella karsinnan läpäisivät yhdellä hypyllä Elina Lampela ja Saga Andersson.


Naisten 5000 metrillä tehtiin historiaa, kun Annemari Kiekara voitti Suomen mestaruuden 43 vuoden ikäisenä. Hänestä tuli Kalevan kisojen historian vanhin naispuolinen mestari, aiemmin tätä titteliä piti hallussaan Irja Sarnama, hän voitti kuulan mestaruuden vuonna 1947 ollessaan 41 vuotias.


-Tähtäin on maratoonilla, mutta nopeuden kannalta on mukava juosta näitä ratamatkoja, Kiekara kertoi maximusportille maalissa.


Kiekaran tähtäimessä ovat Tokion olympiamaraton ensi vuonna sekä ensi vuoden MM-kisat.


-Katsotaan nyt kuinka olympialaisten käy, mutta siellä tavoitteeni ovat.


Kiekara muistetaan kenties parhaiten Sandell tyttönimestään. Hänellä on palkintokaapissa maastojuoksun Euroopan mestaruus ja MM-maastojen pronssimitali, jota voidaan pitää todella kovana saavutuksena. Nuo mitalit tulivat vuosina 1995 ja 1999. Kiekara lopetti jo kertaalleen uransa, mutta panostaa nyt täysillä juoksemiseen.


Karsintojen perusteella voidaan miesten perjantain kuulafinaalia odotella mielenkiinnolla. Arttu Kangas saa finaalissa kovan haaston Arttu Korkeasalolta ja kuntonsa löytäneeltä Nico Oksaselta. Kolmikon tulokset karsinnasta olivat 17.78-17.69-17.59.


-Kunto on nyt löytynyt, odotan itseltäni 19 metrin kaarta finaalissa, Kangas vakuutti.


-Ennätystä lähdetään tavoittelemaan, vakuutti tällä kaudella ennätyksensä lukuihin 18.15 työntänyt Korkeasalo.


Turku, Jari Porttila

69 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page