top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Wilma Murto ylitti EM-rajan Lahdessa


Wilma Murto oli Motonet GP:n Lahden kisojen tähti. Hän ylitti seipäässä 463, tulos rikkoo juuri julkistetun EM-rajan ja on paras Murron hyppäämä tulos ulkoradoilla. Hänen sisäratojen ennätys ja SE on 471.


-Oli hieman epävarma olo kun tulin Lahteen. Palautuminen ei ole Tokion jälkeen ollut optimaalista, eivätkä harjoituksetkaan ole menneet aivan toivotulla tavalla. Siihen nähden tulos oli mahtava, Murto naureskeli.


Murto on vahvassa loppukesän kunnossa, eikä olisi mikään ihme vaikka hän parantelisi kauden lopussa SE-tulostaan.


Elina Lampela ylitti kovatasoisessa kisassa 445, joten hänenkin kohdallaan paluu arkeen oli hyvä.


Joona Rinne paranteli 800 metrillä ennätyksensä komeisiin lukemiin 1.45,96. Hän on kautta aikojen yhdeksäs suomalainen, joka alitti 1.46 rajan.


-Olympialaisten aikaan harjoiteltiin vielä kovaa, nyt vaan nautitaan juoksemisesta, Rinne myhäili.


Naisten 3000 metrillä Camilla Richardson juoksi aivan ennätyksensä pintaan. Tulos 9.05,89 ja ennätys 9.03,84. Richardsonin on kaikkien aikojen tilastossa kymmenentenä.


Miesten 3000 metrillä Topi Raitanen juoksi pari kierrosta ennen maalia suoraan pukuhuoneen ”saunaan”, mutta Emil Helander kiri ennätyksensä lukuihin 8.00,94!


Miesten keihäässä Lassi Etelätalo kilpailun viimeisellä kierroksella voittoon tuloksella 81.95.

Naisten 800 metrillä Tokiossa SE-lukuja kaksi kertaa 800 kohentanut Sara Kuivisto kiri voittoon, nyt aika oli koleassa säässä hyvä 2.01,38.


109 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page