top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Yhdistetyn joukkueessa koronatapaus


Yhdistetyn maajoukkueen mäkipuolen välineteknikko Aljosa Brancilla on todettu koronavirustartunta. Branc matkusti edellisen leirin jälkeen Keski-Euroopasta Suomeen ja oireet alkoivat Suomen puolella. Branc jäi heti oireiden ilmaannuttua karanteeniin ja tartunta varmistettiin testillä. Branc ei näin ollen toimi joukkueen huollossa Ruka Nordicissa.


Yhdistetyn urheilijoiden mäkisuksien huollosta Ruka Nordicissa vastaa mäkimaajoukkueen huoltaja Andraz Pocrajc apunaan hiihtosuksien huoltomies Ossi Manner.


Pikaisesta reagoinnista huolimatta Helsinki-Vantaan lentoasemalta kohti Rukaa samassa autossa matkustanut joukkueen mäkivalmentaja Falko Krismayr ehti altistua koronavirukselle. Krismayr ei ole sairastunut, mutta pysyy toistaiseksi karanteenissa, eikä saavu Rukalle valmennustehtäviin.


Rukan maailmancupissa yhdistetyn joukkueen mäkivalmennuksesta vastaa Kimmo Savolainen. Savolainen on Puijon Hiihtoseuran valmentaja ja toimii myös Ilkka Herolan, Arttu Mäkiahon ja Otto Niittykosken mäkivalmentajana kotiharjoittelujaksoilla.


Rukan maailmancupin avauksessa ovat voimassa FIS;n tiukat koronasäännöt. Jokainen Rukalle saapuva urheilija ja joukkueen jäsen joutuu antamaan koronatestin saapuessaan kisapaikalle.


Rukalle muodostetaan näin ”punainen kupla”, jonka sisällä olevat urheilijat ja muu joukkueen jäsenet eivät saa poistua kuplasta.


Myös kaikki urheilijoiden kanssa olevat toimittajat testataan ennen tapahtumaa. Toimittajat eivät siis pääse haastattelemaan urheilijoita, jos eivät ole läpäisseet koronatestiä. Myöskään toimittajat eivät saa poistua kuplasta, eli he eivät saisi olla kosketuksissa kisayleisön kanssa.


Kisapaikalle saa tulla yleisöä, eikä heiltä edellytetä koronatestiä ennen katsomoon saapumista. Rukalla on maskisuositus kaikissa sisätiloissa.


Jari Porttila


144 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page