top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Yllätysnimi ehdolla Vimpelin pelinjohtajaksi


Vimpelin Vedon pronssille johtanut Markku Hylkilä ei jatka Vedon pelinjohtajana enää ensi kaudella. Hylkilän päätöksen taustalla ovat perhesyyt, hän haluaa antaa vaimolleen ja lapsille enemmän aikaa, eikä se onnistu vaativassa tehtävässä.


-Tuntui että nyt on oikea hetki ajatella elämää kokonaisuutena, 21-vuotta olen tehnyt tätä hommaa, nyt oli sitten aika ajatella perhettäkin. Vanhempi lapsi pelaa pesistä, nyt vietän kesät Oulussa ja pääsen seuraamaan vähän enemmän hänen pelejään.


Hylkilä on varma siitä, että Vimpeli taistelee tulevina vuosina vieläkin kirkkaimmista mitaleista. Nythän kausi päättyi pronssiin.


-Ensi kesänä Veto on yksi mestarisuosikki, joukkue on kehittyvä, siellä on valtavasti lahjakkuutta ja potentiaalia. Seuralla on todella valoisa tulevaisuus edessä.


Vedon pelaajarunko pysyy jokseenkin samana. Ulkopuolelta on neuvotteluja käyty vain Henri Puputin kanssa ja runkopelaajista vain Janne Mäkelä ja Viljo Sillanpää ovat vailla ensi kauden kattavaa sopimusta.


Pelinjohtajaa joudutaan sen sijaan etsimään. Tiettävästi Vimpelistä ollaan oltu yhteydessä Joensuun viime kaudella mestaruuteen vieneeseen Juhani Lehtimäkeen. Lehtimäkihän ilmoitti viime vuonna yllättäen kesken kauden, että hän siirtyy Jyväskylään opettajaksi, nyt hänen kanssaan käydään vakavia neuvotteluja siirtymisestä Vimpeliin.


Toisena listalla on tiettävästi Lapuan naisten pelinjohtajana toiminut Tomi Niskanen. Hänellä on kokemusta myös miesten superista Kossun pelinjohtajana. Niskasen taustat löytyvät Sotkamosta.


Yllätysnimenä käytäväkeskusteluissa on nostettu esiin myös Risto Ojanperän nimi. Hän luotsasi vuonna 2010 Vimpelin Suomen mestaruuteen. Ojanperä on viime aikoina viihtynyt hyvin Vimpelissä.


Jos pelinjohtajaa haettaisiin omasta porukasta, niin silloin katseet kääntyisivät seuran juniorivalmennuksesta vastaavaan Kari Kleemolaan. Hän toimi pitkään myös superin joukkueen fysiikkavalmentajana.


Siirtomarkkinoilla on myös vapaana kovan luokan kotiuttajajokeri, kun Jere Dahlström ei jatka enää Kouvolassa. Kempele menettää Ossi Meriläisen, joten siellä saattaisi olla tarvetta kovalyöntiselle jokerille. Myös Kossu menettää liki puolet juoksuistaan lyöneen Patrik Wahlstenin, Dahlström on pelannut Koskenkorvalla jo kahteen eri otteeseen, kysymys kuuluu, löytyykö seuralta rahaa palkata kaikkien aikojen kotiuttaja vielä kolmannen kerran korvalle?


Jari Porttila

4,942 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page