top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Aloittavatko sarjat pelinsä kesäkuussa?


Hallitus linjasi keskiviikkona, että Suomessa ei saa ennen elokuuta järjestää yli 500 hengen tapahtumia. Tämä koskee siis myös urheilutapahtumia.


Mitä tämä merkitsee käytännössä, siihen pääministeri ei ottanut selkeästi kantaa.

Onko siis mahdollista järjestää urheilutapahtumia esimerkiksi 450 hengelle?


Ei toistaiseksi, sillä tällä hetkellä on yhä voimassa rajoitus, että yli 10 hengen julkiset kokoontumiset ovat kielletty. Tämän vuoksi esimerkiksi jalkapallo- ja pesäpalloseurat eivät ole pitäneet yhteisharjoituksia.


Jos hallitus muuttaa toukokuun alussa tätä linjausta, eli purkaa sen, niin se avaa jo monia portteja.


Jos rajaus puretaan, niin silloin seurat voivat pitää harjoituksia, Samoin yhteusharjoitukset voidaan aloittaa myös muissa lajeissa ja uskonpa, että myös yleisurheilukentät täyttyvät pian harrastajista.


Mutta mitä tapahtuu kesän seuratuimpien pääsarjojen kohdalla?


Periaatteessa sarjat voitaisiin käynnistää, jos ei aivan kesäkuun alussa, niin ainakin juhannuksen jälkeen. Katsomoon myytäisiin vain 450 lippua, mutta sekin auttaisi henkitoreissa kituvia seuroja, pitäisi monen hengissä.


Mikä tärkeintä, ottelujen televisiointi saataisiin käyntiin ja se taas turvaisi vieläkin paremmin seurojen taloutta. Televisioinnin myötä sponsorit saisivat sitä luvattua näkyvyyttä ja seurat kassavirtaa.

Pelit voitaisiin vetää jopa vain muutamalle sadalle katsojalle, sillä nyt koetun ”kuivan kauden” jälkeen niin kotimainen jalkapallo kuin pesäpallo vetäisi varmasti tv-ruutujen ääreen ennätysyleisön.


Houkutus aloittaa sarjat on siis ymmärrettävästi suuri. Järkevä ajankohta voisi olla heinäkuun alku, siihen mennessä koronatilanne on toivottavasti saatu selkeästi laskevalle käyrälle ja yleisötilaisuudet voitaisiin aloittaa.


Jos aloitus menee elokuulle, niin silloin jalkapallon sarjoja on enää mahdoton käynnistää, pesäpallossa voitaisiin pelata runkosarja ja neljän joukkueen play offsit, ehkä.


Jari Porttila

164 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page