top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Dresdenin sprintti antaa Pekingin vastauksia


Pohjoismaiden hiihtolajien maailmancupeissa kilpaillaan viimeiset kilpailut ennen joululomaa. Maastohiihdossa päästään jännittämään sprinttien parissa, kun Saksan Dresdenissä kilpaillaan kaupunkisprinteissä. Lauantaina hiihdetään yksilökilpailut ja sunnuntaina parisprintit.


Suomella on nyt siis kasassa puhdas sprinttijoukkue. Kun muistetaan, että Pekingin olympialaisiin pääsee vain kuusi mieshiihtäjää, on Dresdenin kisoilla suuri painoarvo valinnoissa.


Jos lähdetään siitä, että MM-Oberin viestijoukkue kuntoutuu olympialaisiin mennessä, on nelikko Hakola-Niskanen-Hyvärinen-Mäki leimannut kisapassinsa. Kaksi paikkaa on siis enää avoinna, noin teoreettisesti.


Remi Lindholm on maailmancupin distanssimatkojen tilanteessa toiseksi parhaana suomalaisena sijalla 31, kun kolmanneksi paras Perttu Hyvärinen on 38:s. Remi on siis vahvasti tyrkyllä Pekingiin, hänen valintaansa puoltaisi myös ikä ja tulevaisuuden ennuste.


Siinä sprintterin paikassa on nyt kiinni Lauri Vuorinen. Hänen saldonsa on kauden kolmesta sprintistä sijat 5 ja 16. Finaalipaikka ja viides sija tuli nimenomaan vapaan sprintistä Lillehammerista.


Davosin korkeanpaikan sprintin karsinnassa Vuorinen oli 34:s. Hänen edelleen ehtivät suomalaisista Juuso Haarala ja Niilo Moilanen. Haarala on ollut erävaiheessa kauden kaikissa sprinttikisoissa ( 23-26-27 ) ja Moilanenkin kahdesti ( 22-22 ).


Dresdenissä mukana olevat Lauri Mannila ( 15 ) ja Verneri Suhonen ovat olleet kerran erävaiheessa. Verneri Poikosella ei ole vielä erävaihepaikkaa tällä kaudella. Pekingin olympialaisissa hiihdetään vapaan sprintti.


Naisten puolella Pekingin kisajoukkueen runko rakentuu viestijoukkueen ympärille. Nelikko Johanna Matintalo- Krista Pärmäkoski- Kerttu Niskanen- Jasmi Joensuu ovat kisalippunsa leimanneet. Naisissa Suomella on olympialaisiin seitsemän paikkaa ja se helpottaa kisajoukkueen valintaa.


Maailmancupin sprintissä paras suomalainen on ollut Katri Lylynperä ( 5-20 ). Tuo viides sija tuli Rukan perinteisen sprintissä. Dresdeniin Lylynperä ei lähtenyt.


Jasmi Joensuu on ollut pisteillä kaikissa cupin kisoissa, sijoilla 9-12-27. Kahdesti pisteille on yltänyt Jasmin Kähärä ( 30-23 ). Pisteet ovat tulleet vapaan sprintissä.


Lähtökohtaisesti kolmesta jäljellä olevasta olympialipusta taistelevat Riitta-Liisa Roponen, Anne Kyllönen ja Katri Lylynperä. Täydellisellä hiihdolla Jasmin Kähärä saattaa nousta sotkemaan valintoja juuri sprintissä. Dresden on hänelle suuri näytön paikka.


Yhdistetyn nelikko Ilkka Herolan ja Eero Hirvosen johdolla jatkaa maailmancupia Itävallan Ramsaussa. Mäkihypyn ja yhdistetyn Continental Cup jatkuu miesten osalta Rukan suurmäestä. Yhdistetyssä nähdään lauantaina yhteislähtö ja sunnuntaina kilpaillaan Gundersen.


Mäkihypyssä maailmancupit hypätään Sveitsissä ja Itävallassa. Sveitsissä maajoukkuetta edustaa edellisten viikonloppujen tapaan vain Niko Kytösaho. Ramsaussa hyppää Julia Kykkänen. Sofia Mattila sekä Julia Tervahartiala jatkavat Continental Cupin parissa Norjan Notoddenissa.


212 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page