top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Hallisarja käyntiin, Vimpeli julkistaa pelinjohtajan pian


Vimpeli on ainoa menestysseura, jolla ei vielä ole pelinjohtajaa. Kuva Jari Porttila


Pesäpalloilun SM-sarjan superin hopeamitalijoukkue Vimpelin Veto lupaa julkistaa uuden pelinjohtajan ja joukkueen valmennustiimin 25. marraskuuta. Seuran puheenjohtaja Jari Lakaniemen mukaan ryhmä on jo kasassa.


-Pelinjohtaja ja muu valmennustiimi julkistetaan Lakisareenalla tilaisuudessa, jossa on mukana koko ensi kauden joukkue, Lakaniemi lupaa Maximusportin haastattelussa.


Julkistamisella alkaakin olla kiire, sillä Vimpeli avaa uuden hallisarjan jo joulukuun 16. päivänä Tampereella ottelulla Mansea vastaan.


Uuden hallisarjan piti alkaa joulun jälkeen, mutta nyt sen alkua on aikaistettu. Liitossa on myös päätetty, että jokainen seura maksaa 4000 euroa yhteiseen kassaan. Tuosta kassasta hoidetaan sitten kaikki hallisarjaan kuuluvat kulut.


-Laskimme, että aikaisempina kausina harjoitusotteluihin on mennyt kevyestikin tuo summa, joten kyllä tämä ihan hyvä systeemi on, Lakaniemi kertoo.


Hallisarja on jaettu kahteen lohkoon, seurojen maantieteellisen sijainnin perusteella.


Läntisessä/eteläisessä lohkossa pelaavat Vimpelin ohella Alajärvi, Seinäjoki, Tampere, Hyvinkää, Hamina ja Kouvola. Pelipaikkoina toimivat Alajärvi, Seinäjoki ja Tampere.


Itäisessä / pohjoisessa lohkossa pelaavat Sotkamo, Joensuu, Imatra, Kitee, Pattijoki, Kempele ja ykköspesiksestä Kuopio. Pelipaikkoina ovat Joensuu, Kempele ja Kuopio.


Joukkueet pelaavat siis kuusi runkosarjan ottelua, sen jälkeen ovat vuorossa välierät ja finaalit. Jokainen hallisarjan ottelu näkyy myös livenä Ruutu-palvelussa.


-Tämän on lajin kannalta loistava asia. Nyt pesäpallo on kaikkien huulilla myös talviaikaan, Lakaniemi myhäilee.


Hallipesis on toki lajina erilainen kuin varsinainen pesäpallo kesällä. Hallien katto asettaa omat rajoitteet lyöntien korkeudelle ja toisaalta seinät tulevat vastaan sivurajoilla normaalia nopeammin. Osa joukkueista tulee tiettävästi ajamaan hallikaudella joukkueeseen sisään nuoria pelaajiaan.


Lakaniemi ei paljastanut mistä Vimpelin uusi pelinjohtaja saapuu. Maximusportin tietojen mukaan pelinjohtajaa ei valittu oman kylän miehistä, vaikka tarjolla olisikin ollut varmasti kyvykkäitä pelinjohtajia.


Tiettävästi Vimpelin viuhkan varteen olisi tulossa viimeksi Haminan ja Kempeleen peliä johtanut Petri Pulliainen, joka tunnetaan värikkäänä pelinjohtajana, joka on vaihtanut seuraa varsin nopealla tempolla.


-Uusi pelinjohtaja ja ensi kauden joukkue esitellään Lakis-arenalla reilun viikon kuluttua. Tervetuloa paikalle, Lakaniemi hehkuttaa.


Jari Porttila

1,513 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page