top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Huntington leiskautti unelmahypyn


Tampereen Pyrinnön Maria Huntingon avasi väkevästi kilpailukautensa Oulussa perjantaina. Hän juoksi 100 metrin aidat 13,36 ja voitti sitten pituushypyn loistotuloksella 641, joka syntyi 4,1 metriä sekunnissa puhkuneessa myötätuulessa.

Oulun Pyrinnön Samuel Purola avasi kautensa samassa kilpailussa voittamalla 200 metriä ajalla 21,04, jolla hän menee kesän kotimaan tilastossa kolmanneksi.

Huntingtonin sarja oli 634 (+5,0 m/s), 641 (+ 4,1), 619 (+ 3,5), 633 (+ 1,5), –, 629 (+1,0). Sarjan pisin ennätyskelpoisessa tuulessa ponnistettu hyppy kantoi 633, joka on kesän kotimainen kärkitulos.

– Oli kieltämättä vaikea kisa, kun se oli kauden ensimmäinen ja oli noin kovat myötätuulet. Ei meinannut ehtiä ponnistaa, mutta tasainen sarja ja hyvä tulos, Huntington kertaili pituushyppyä.

Aitajuoksuun jäi Huntingtonin mukaan parantamisen varaa, vaikka aika olikin hyvä. Huntington oli Oulussa 100 metrin aitojen ensimmäisessä kilpailussa toinen. Voiton vei seurakaveri Lotta Harala ajalla 13,34.

Huntingtonin seurakaveri Lotta Harala teki tasaista jälkeä 100 metrin aidoissa. Hän voitti ensimmäisen juoksun hyvällä ajalla 13,34 ja toisen ajalla 13,36. Ensimmäisessä juoksussa myötäistä oli 1,6 metriä sekunnissa ja toisessa 2,6 metriä sekunnissa.

– Ekassa juoksussa kolistelin lopussa aitoihin, mutta siihen asti juoksu oli ok. Toinen juoksu oli vähän tasapaksu. Minulla on vähän sitä ongelmaa, että menen liian lähelle aitoja. En jaksa hermottaa aitaväleissä, eikä myötätuuli ainakaan helpottanut, Harala totesi.

Oulun Pyrinnön Elina Lampela jatkoi tasaisen hyviä kilpailujaan. Hän voitti naisten seiväshypyn ylitettyään 441. Myös ensimmäinen yritys korkeudesta 451 oli hyvä. Lampela harmitteli, että raju sivutuulen puuska pääsi yllättämään ja teki hänelle tepposet kolmannessa yrityksessä 451stä.

– Tuuli oli myötäinen verryttelyssä ja kisan alkupuolen aikana. Sitten viimeiseen yritykseen 451:stä tuli hirveä sivutuuli. Seiväs lähti tuulen mukana, en saanut sitä kuoppaan, enkä vauhtia pysäytettyä ajoissa, enkä sitten saanut tehtyä viimeistä yritystä. Se harmitti, Lampela sanoi.

Lampelan ennätys on juhannusaattona Somerolla hypätty 450.

Samuel Purola avasi kilpailukauden voittamalla 200 metrin ajalla 21,04

– Oli hyvä fiilis, mutta keli söi tulosta. Oli paikat aika jähmeät ja kohmeessa. Jaloista ei nyt irronnut yhtään ja kangistuin vielä loppusuoralla, Purola kuvasi koleaa keliä ja kaarteessa puhkunutta vastatuulta.

Tuuli teki kiusaa myös moukarinheittäjille. Kankaanpään Seudun Leiskun Aaron Kangas heitti voittoon tuloksella 74,90. Vehmaisten Urheilijoiden Aleksi Jaakkola oli toinen heitettyään 71,45.

Sara Kuivisto juoksi viidenneksi Sveitsin Luzernissa käydyssä 800 metrin kilpailussa. Kuiviston aika oli 2.04,58. Voittoon kilpailussa pyyhälsi Saksan Christina Hering ajalla 2.03,27.

Kuivisto oli hyvissä asemissa kaarteessa ennen etusuoraa, mutta joutui kiertämään kolmosradan kautta, kun Norjan Hedda Hynne haki itselleen parempia asemia.

– Siinä meni rytmi ja kun se tuossa vaiheessa menee, ei voi paljon mitään. Läksin voittamaan juoksua ja olin hyvissä asemissa. Harmittaa, Kuivisto totesi.

Kisan alku mentiin maltillista vauhtia.

– Juoksun avauskierros painui päälle 60 sekunnin. Mentiin hiljaa, ei lähdetty seuraamaan juoksun jänistä. Muutenkin juoksu oli kaikilta sellaista hätäistä ja tökkivää, jatkuvaa rytmin vaihtoa, Kuivisto kertaili.

Kuiviston kauden kotimainen kärkiaika 800 metrillä on 2.03,46.

127 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page