top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Hurjat tulosjuhlat USA:n mestaruuskisoissa

Grant Holloway aitoi USA:n mestaruuskisoissa vain sadasosan päähän 110 aitojen ME:stä. Hollowayn aika välierissä oli 12,81 kun Aries Merritin ME on 12.80. Holloway voitti finaalin ajalla 12,96.

-Tulin tänne voittaakseni, ajalla ei ollut merkitystä, Holloway kertoi juoksun jälkeen.

-Halusin kaikkien tietävän, että olen täällä ja tulen voittajana olympialaisiin.

Holloway on ollut koko kauden huippukunnossa. 24-vuotiaan floridalaisen kolme parasta kisaa ovat tuottaneet ajat 12,81-12,96-13.07. Hän on ilman muuta Tokion suursuosikki, mutta ei suinkaan varma voittaja.

Samaan aikaan kilpailtiin myös Jamaikan mestaruuksista ja siellä Omar McLeod juoksi välierissä 13.04. McLeodin kolme parasta kisaa ovat tuottaneet ajat 13,01-13,04-13,08. Jos olosuhteet ovat hyvät, voi McLeodiltakin odottaa 13 sekunnin alitusta sunnuntain finaalissa.

USA:n karsintojen kaksi seuraavaa olympialippua menivät Devon Allenille (13,10) ja Daniel Robertsille (13,11).

Lähelle ME-tulosta päästiin myös 400 aidoissa, kun Rai Benjamin juoksi kaikkien aikojen toiseksi parhaan tuloksen 46,83. Kevin Youngin vuonna 1992 juoksema ME on 46,78.

-Viisi sadasosaa, sehän on vain joitakin senttejä. Olen valmis alittamaan maailmanennätyksen vielä tänä vuonna, Benjamin vakuutti kisan jälkeen.

Hän oli kilpailussa ylivoimainen, sillä seuraavat olympiapaikat menivät Kenny Selmonille 48,08 ja David Kenzieralle ajalla 48,38. Jaheel Hyde juoksi Jamaikan mestariksi ajalla 48,18.

Naisten 200 metrillä Gabrielle Thomas juoksi myös kaikkien aikojen toiseeksi parhaan tuloksen 21,61, ohittaen tilastossa toisena olleen Marion Jonesin. Thomas paransi mestaruuskisoissa ennätystään jokaisessa juoksussa, eikä Florence Griffit-Joynerin ME 21,34 ole enää mahdottoman kaukana.

Jenna Brandini otti ajalla 21,89 hopeaa ja kolmas olympiapaikka meni Anavia Battlelle ajalla 21,95. Alyson Felix jätettiin viidenneksi ajalla 22,11. Jamaikan mestaruuskisojen alkuerissä Shericka Jackson paineli alkuerissä kovimman ajan 22,28.

Naisten moukarissa saatiin historian toinen 80 metrin heittäjä, kun DeAnna Price heitti 80.31. Tulos on tämän vuoden kärkitulos maailmalla, puolalaisen Anita Wlodarczykin ME kirjataan luvuin 82.98.

Pituudessa Britney otti voiton tuloksella 713, se on tämän vuoden maailmantilaston kolmanneksi paras tulos. Tilastossa toisena oleva Tara Davis otti olympiapaikan tuloksella 704.

Seipäässä Katie Nageotte otti voiton ylitettyään maailman kärkituloksen 495. Sandi Morris otti kolmannen kisalipun tuloksella 460. Jennifer Suhr jäi viidenneksi samalla tuloksella.

Miesten 200 metrin välierissä vasta 18-vuotias Erriyon Knigthon kellotti huippuajan 19,88. Ennakkosuosikki Noah Lyles oli kolmanneksi nopein ajalla 19,91.