top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Jääkiekkokortista maksettiin yli 100 000 euroa


Edmonton Oilersin tähtihyökkääjä Connor McDavidin rookie-kortista maksettiin Lelandin huutokaupassa lauantaina yli 100 000 euroa. Kortti oli kallein jääkiekkoaiheinen urheiluesine, joka huutokaupassa myytiin.


McDavidin tuloskortti on harvinainen sen vuoksi, että sitä painettiin aikanaan vain 99 kappaletta. Kortissa oli myös McDavidin nimikirjoitus.


Kortti ei kuitenkaan ole arvokkain jääkiekon keräilykortti, sellainen on Wayne Gretzkyn tulokaskortti, jonka on julkaissut O-Pee-Chee. Kortin hinnaksi on arvioitu 465 000 dollaria. Distributelin listauksessa toiseksi arvokkain jääkiekko aiheinen keräilykortti on Bobby Orrin tulokaskortti, jonka hinnaksi arvioidaan 205 000 dollaria.


Lelandin huutokaupassa myytiin Bobby Orrista julkaistu juniorisarjojen keräilykortti, sen hinnaksi tuli 2659 dollaria.


Suomalaisten jääkiekkoilijoiden kortit eivät ole vielä kavunneet huippuhintoihin. Teemu Selänteen Rookie kortti, jossa hänellä on päällään maajoukkuepaita hinta on ebayssa vajaat 100 dollaria, tuloskortista jossa Teemulla on Winnipegin paita joutuu maksamaan yli 150 dollaria.


Hintavin netistä löytyvä suomalaiskortti on Uppedecin julkaisema kortti, jossa on Jari Kurrin, Wayne Gretzkyn ja Glenn Andersonin kuvat ja nimikirjoitukset. Kortin hinta on yli 1000 dollaria.


Lelandin huutokaupassa myytiin myös Wayne Fretkyn Los Angeles Kinseissä käyttämä maila, sen hinta nousi 3540 dollariin.


Jari Porttila

1,268 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page