top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Jäätävä tunnelma Jymy leirissä


Sotkamon Jymy otti ensimmäisen kiinnityksen kotikentällään finaalipaikkaan, voittamalla Vimpelin Vedon suoraan 2-0. Veto taisteli tosissaan voitosta ensimmäisellä jaksolla, mutta hävisi sen 2-1. Toisella jaksolla Sotkamo piti Vedon nollilla ja voitti sen 4-0.


Pelin aikana nähtiin erikoinen episodi, kun Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen ei noteerannut mitenkään lehdistötilaisuudessa vieressä seisonutta Vedon Markku Hylkilää.


-Kieltämättä se oli erikoinen tilanne, ehkä se oli sitä Janin mediapeliä, Hylkilä tuumi.


Komulainen kuumeni heti pelin alussa Vimpelin kaarelle ja syöttötuomari Turo Timo joutui puuttumaan pelinjohtajien suukopuun. Komulainen kuumeni, kun Vimpelin kaari hiillosti lukkarina toimineen Aapo Komulaista.


-Komulainen saa varmasti kuulla asiasta lisää Vimpelissä, niin aktiivisesti hän puuttui meidän sisäpeliin, Hylkilä naureskeli.


Komulainen totesi pelin jälkeen, että hänen joukkueensa syttyi Vimpelin kaaren hiillostuksesta.


-Joukkue sai hyvän ilmeen siitä päälle toiselle jaksolle, hän vakuutti.


Vimpelin peli kaatui lähinnä pieniin huolimattomuusvirheisiin ulkopelissä. Jokainen pelaaja varmasti miettii mitä pitää tehdä paremmin, sillä Sotkamon kaataminen vaatii kaikilta 100 prosenttista keskittymistä jokaiseen palloon.


-Emme pystyneet pitämään ensimmäisen jakson otetta toisella jaksolla. Homma kaatui pieniin asioihin, kun ne tehdään sunnuntaina paremmin, niin hyvä tästä tulee, joukkueen kapteeni Olli Heikkala vakuutti.


Heikkala meni varmasti kentällä ja Mikko Kanala siirsi häntä yhtä varmasti kakkoselle, mutta sitten Vimpelin peli tukehtui ja joukkue sai koko ottelussa vain kahdeksan kolmostilannetta ja niistä siis vain yhden juoksun.


-Meidän ulkokenttä pelasi jäätävästi kotiutustilanteista. Se oli todella hienoa katseltavaa, Komulainen hehkutti.


Sotkamon voiton avaimet olivat kärjen loistavassa pelaamisessa. Niilo Piiponniemi meni viimeistä vuoroparia lukuun ottamatta kentälle varmasti ja Joni Rytkönen siirsi hänet yhtä varmasti kakkoselle. Piiponniemi toi Sotkamon kuudesta juoksusta kolme ja Rytkönen kaksi. Vedon on saatava tämä kaksikko kuriin, jos mielii viedä sarjan kolmanteen peliin.


Sunnuntain ottelua voi taas seurata suositusta JRTV:n lähetyksestä. LIVE studio alkaa Saarikentältä kello 14.30 ja pelin jälkeen yhtä suosittu jälkistudio, jossa vieraana myös Vimpelin pelaajia. Studiossa toimii asiantuntijana 12 kertainen itä-länsi pelaaja Vesa Liikala. Ottelun selostus on kuultavissa Järviradion JRTV:ssä.

890 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page