top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Junnila ja Kemppinen uusiin SE-lukuihin!


Suomalaiset yleisurheilijat ovat avanneet hallikauden loistavasti. Suomen ennätys murskautui tällä kertaa Tukholman Sätra-hallissa, kun Tampereen Pyrinnön Ella Junnila ylitti korkeushypyssä 192 senttiä.


Junnila hyppäsi SE:n heti kauden ensimmäisessä kilpailussaan ja voitti tukun Ruotsin maajoukkuehyppääjiä. Toiseksi sijoittuneen Sofie Skoogin tulos oli 184.


Junnila paransi sentin aiempaa sisäratojen SE:tä 191, joka oli Linda Sandblomin nimissä.


– Ei mitään dramaattista tässä kilpailussa. Harjoitushypyt ennen kilpailua ja päätin aloittaa korkeudesta 181. Se ensimmäisellä yli, kuten muutkin korkeudet 192:een asti. 196 tippui kolmesti, Junnila totesi Tokion olympiarajasta.


– Noihin 196:n yrityksiin olin ihan tyytyväinen. Hyppääminen oli tasaista suorittamista. Oli hyvä luottamus omaan hyppyyn.


Junnilalle Tukholman kilpailun voittotulos oli pieni yllätys.


– Koin ennen kilpailua olevani kunnossa ja hyppy on ollut hyvässä muodossa jo viime kuukauden. Arvelin, että pystyn 190:n nurkille, mutten ajatellut ihan 192:ta, Junnila sanoi.


– Kilpailun alusviikko oli vähän hatara, kun muutto Tampereella tuli viime viikolla vähän pahaan paikkaan ja jalat väsähtivät. Sen kanssa tehtiin töitä ja jalat saatiin suorituskuntoon.


Junnilalla on nyt nimissään Suomen ennätykset sekä ulkona että hallissa tuloksin 195 ja 192.


Suomella on pitkästä aikaa Euroopan ja maailman huipputason pikajuoksija. Helsingin IFK:n Lotta Kemppinen avasi kautensa Helsingissä Myllypuron Liikuntamyllyssä rikkomalla Sisko Hanhijoen yli 30 vuotta vanhan SE:n naisten 60 metrin juoksussa.


Kemppisen uusi ennätys kirjataan 7,19. Jo alkuerissä hän juoksi aivan SE:n tuntumaan 7,21.


Hanhijoen entinen SE oli 7,20 hallikaudelta 1990. Hanhijoki voitti urallaan EM-kilpailuiden pronssimitalin ja peräti 28 henkilökohtaista Suomen mestaruutta.


Kemppisen uusi ennätys sijoittuu tämän vuoden maailmantilastossa 11:nneksi ja Euroopan tilastossa viidenneksi. Eroa maailmantilaston kakkossijaan ei ole kuin 0,05 sekuntia.


Maailman kärkiaikaa pitää hallussaan 200 metrin hallitseva maailmanmestari, Britannian Dina Asher-Smith ajalla 7,08.


Moninkertainen Suomen mestari ja Suomen ennätysjuoksija Sandra Eriksson juoksi Tukholmassa ensimmäisen ratakilpailunsa sitten kesän 2018.


Erikssonin suoritus oli lupaava, sillä hän voitti naisten 1500 metriä loppukirissä selvästi ennen maajoukkuetason ruotsalaisia ajalla 4.22,18.


Eriksson asuu nykyisin Ruotsissa ja edustaa paikallisissa kilpailuissa Spårvägens FK:ta.


Wilma Murto avasi hallikautensa talven kotimaisella kärkituloksella 451. Murto voitti Turussa Kupittaan hallissa käydyn kilpailun, jonka hän hyppäsi vielä vajaalla vauhdilla.


– En ole 12 askelen vauhdilla ylittänyt tuota korkeutta kuin kerran aiemmin. Sekin oli ulkona ja myötätuulessa, Murto sanoi.


Turun kilpailun Murto päätti yrityksiin EM-kilpailujen tulosrajasta 461.


– Hyviä yrityksiä, menivät vain vähän läpi, valmentaja Jarno Koivunen viittasi siihen, että seiväs olisi voinut olla jäykempi.67 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page