top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kamil Stoch villitsi kotiyleisön


Puolan Kamil Stoch villitsi kotiyleisön Puolan Wislassa, kun mäkihypyn maailmancup alkoi karsinnalla sunnuntain kisaan. Stoch oli karsinnan ykkönen 6,7 pisteen erolla Japanin Yukiya Satoon.


Suomalaiset jättivät maailmancupin avausviikonlopun väliin ja keskittyvät ensi viikolla Rukalla hypättäviin kisoihin.


Wislassa olivat mukana lähes kaikki maailman parhaat. Kaikkiaan karsintaan osallistui 64 hyppääjää, joista siis 14 jäi ilman paikkaa sunnuntain henkilökohtaisessa kisassa. Lauantaina Wislassa hypätään joukkuekilpailu.


Karsinnan perusteella maailman kärjessä ei ole juuri tapahtumassa muutoksia. Selvin ero viime vuoteen oli se, että norjalaisia oli kärkikymmenikössä vain yksi, seitsemänneksi hypännyt Halvor Granerud. Seuraava norjalainen löytyikin vasta sijalta 23.


Nimekkäin karsiutuja oli vaisusti hypännyt Sveitsin Simon Amman, hän löytyi vasta sijalta 56.


Yhdestä kovimmasta yllätyksestä vastasi suomalaisten kanssa harjoitellut Viron Artti Aigro. Hän oli karsinnan 36. Aigron on jäänyt harjoituksissa selkeästi Antti Aallon johtamien suomalaishyppääjien taakse, joten jos Aigron hypyistä jotain voi päätellä, niin Rukalla on useammalla suomalaisella mahdollisuus kisapaikkaan.


Suomalaisilla on myös se etu, että he ovat harjoitelleet Rukalla jo tovin. Rukan mäestähän hypätään heti kauden alkuun todella pitkiä hyppyjä, joten tuntuman saaminen mäkeen on ensiarvoisen tärkeää.


Maailmancupin avaava joukkuemäen kisa hypätään Puolan Wislassa lauantaina alkaen kello 17.00.

35 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page