top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kimi seinään, Valtteri ”Auto on ajokelvoton”


Formula 1 kausi käynnistyi Bahrainissa kaksilla harjoituksilla. Suomalaisittain ne tärkeimmät, iltaharjoitukset, olivat vaikeat. Kimi Räikkönen jysäytti session aluksi kylkimyyryssä seinään ja Valtteri Bottas haukkui autonsa tiimiradiossa ”ajokelvottomaksi".


Kaikki on tietenkin suhteellista, sillä Bottas oli Mersullaan viides, jääden Lewis Hamiltonista reilun kymmenyksen. Ensimmäisissä harjoituksissa Valtteri oli Hamiltonia nopeampi.


-Uusi automme ei ollut niin vakaa ja ennustettava verrattuna haastajiimme testeissäkään, Toto Wolff myönsi.


-Testien pohjalta tiesimme, että meidän pitää pystyä reagoimaan nopeasti erilaisiin olosuhteisiin ja säätöihin.


Bottaksen kommentit on siis hyvä asettaa juuri tähän kehikkoon. Mersu ei ole vielä läheskään valmis, mutta on yhä yksi nopeimmista autoista.


Kauden avauspäivä näytti, että Red Bull jatkaa siitä mihin viime kauden päätteeksi jäi. Max Verstappen oli kummankin session nopein ja on ilman muuta ykkössuosikki, kun taistelu paalupaikasta käynnistyy lauantaina.


Verstappen kukisti iltavalaistuksessa ajetussa toisessa sessiossa toiseksi tulleen Lando Norrisin lähes kymmenyksellä. Se, että McLarenia ajava Norris oli toinen kertoo omaa kieltään siitä, että McLaren lähestyy vakain askelin maineensa huippuaikoja.


Lewis Hamilton oli vasta harjoitusten kolmanneksi nopein ja kun Ferrarin Carlos Sainz hengitti aivan hänen niskaansa, on lauantaina käynnistyvä kausi mielenkiintoisempi kuin aikoihin.


Yllättäjiin kuului myös Alpha Taurin Yuki Tsunoda, hän oli toisen session seitsemänneksi nopein. Myös sitä, että Charles Leclerc oli Ferrarillaan vasta 12:sta, voidaan pitää yllätyksenä.


Alfa Romeon mekaanikot paiskivat töitä hiki hatussa ja saivat Kimin auton ajokuntoon vielä session loppuun. Kimi ehti ajaa 15 kierrosta ja oli sijalla 16. Kimin tallitoveri Antonio Giovinazzi oli 13:sta. Aamupäivällä Kimi oli sijalla 11, joten aika-ajoja voidaan odottaa mielenkiinnolla.


F-1 kauden avausta voi seurata Cmoren suoratoistopalveluista.


Jari Porttila

45 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page