top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Koronamaski yllätti Herolan mäessä


Ilkka Herola tuli ladulla kuin tuulispää Ramsaun ensimmäisessä kisassa. Herola nousi elämänsä parhaalla hiihdolla peräti 30. sijaa, tullen maaliin sijalla kuusi.


-Koekierros meni mäessä ihan hyvin, mutta kisakierroksella sähläsin maskin kanssa ja mäkilasit menivät huuruun ennen hyppyä. Se vähän häiritsi, Herola manasi.


-Ladulla en tuon parempaan pysty, se oli todella nappihiihto.


Herola oli ladulla koko parukan nopein, jättäen taakseen reilulla erolla kolmanneksi nopeimman Eero Hirvosen. Hirvonenkin nousi mahtihiihdolla yhdeksänneksi.


-Hiihtely oli sellaista joukossa puikkelehtimista, huomenna pitää päästä ladulle paremmasta paikasta.


Suomalaisille on valmistettu Janne Ahosen toimesta uuden hyppypuvut. Vaikka pävalmentaja ei sitä suoraan sanonutkaan, niin niitä on ”tuunattu” kansainväliseen suuntaan, eli haaraväliä on laskettu enemmän kohti polvia.


-Urheilijat on mitattu ennen kauden alkua, emmekä voi vaikuttaa niihin tuloksiin, jos FIS ei suostu uusiin mittauksiin, selvitti päävalmentaja Petter Kukkonen.


Suomalaiset ovat vedonneet FIS:n yhdistetyn valiokuntaan, että kaikki maailmancupissa mukana olevat urheilijat mitattaisiin uudelleen vielä ennen MM-kisoja. FIS tuskin suostuu pyyntöön vedoten siihen, että pienetkin muutokset tulisivat aiheuttamaan suuria taloudellisia vaikutuksia, kun mäkipukuja jouduttaisiin uusimaan.


Se olisi juuri suomalaisten tavoitemutta nykymuotoinen FIS ei siihen suostu. Nythän FIS käsittelee itse siihen kohdistettuja valituksia. Organisaatiossa ei siis ole riippumatonta valituslautakuntaa.


Lauantain kisa osoitti, että jos Herola ja Hirvonen pystyisivät hypppäämään 3-4 metriä pitemmälle, taistelisivat he jopa palkintopallipaikoista. Herola nousi maaimancupissa sijalle 13. ja Hirvonen sijalle 12. Perttu Reponen otti lauantaina kolme maailmancupin pistettä oltuaan 28:s.


Antti Aalto otti mäkihypyn maailmancupissa pisteitä ollen 20:s.
65 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page