top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Korte kärkiaikaan Tervo heitti 71.35


Annimari Korte juoksi taas maailman kärkiajan 100 metrin aidoissa. Korte pysäytti kellot Espoossa aikaan 12,81. Nooralotta Neziri juoksi maailmantilaston toiseksi parhaan ajan 12,91 ja Reetta Hurskekin aitoi vielä alla 13 sekunnin, kellottaen ajan 12,98.

Krista Tervo säväytti Myyrmäessä voittamalla naisten moukarinheiton loistotuloksella 71,35. Se jää 64 senttiä hänen aiemmin tänä vuonna tekemästään Suomen ennätyksestä ja on Suomen kaikkien aikojen toiseksi pisin moukarikaari ja maailmantilastossakin kahdeksanneksi pisin kaari.

– Ensimmäinen heitto oli sellainen rento veto, jossa tekniikka osui kohdilleen. Hienoa, että tuli taas noin pitkä kaari, Tervo sanoi maximusportin haastattelussa.

Tervo on kilpaillut tällä kaudella kolme kertaa, kahdesti hän on ylittänyt 70 metrin haamurajan.

-Hieno juttu kun heitot kantavat kisassa kuin kisassa yli 70 metrin, hän myhäili.

Miesten kilpailun voitti viimeisellä yrityksellään 76,41 heittänyt Kankaanpään Seudun Leiskun Aaron Kangas. Vehmaisten Urheilijoiden Aleksi Jaakkola oli toinen ennätyksellään 74,46.

Kangas tuskaili kisassa liukkaan ringin kanssa.

-En ole tottunut heittämään noin liukaasta ringistä, onneksi sain sarjaan yhden kunnon heiton, myhäili tällä kaudella jo 77.09 heittänyt Kangas.

Tervolta mitattiin ensimmäisellä heitolla syntyneen voittotuloksen lisäksi vain 67,39 kantanut heitto, mutta rikki menneistä varsinkin viimeinen oli pitkä kaari.

– Olen tyytyväinen siihen, että sain heitettyä pitkälle vielä viimeisellä, vaikka se meni rikki. Tiedän, että tarvittaessa pystyy heittämään pitkälle vielä silloin, Tervo sanoi.

-Toisaalta on tärkeää, että saa aikaiseksi kovan tuloksen myös kolmella ensimmäisellä kierroksella.

Paljonko kesän parhaassa on vielä parantamiseen varaa tällä erää?

– Ehkä sellainen 72 metriä plus voisi mennä, oli varovainen arvio.

Suomen ennätystä hätyytteli myös toiseksi heittänyt Someron Esa Silja Kosonen. Hän oli toinen tuloksella 67,88. Hänen aiemmin tänä kesänä Somerolla heittämänsä 19-vuotiaiden SE on 67,99.

Kosonen, 17, oli jälleen mahtavan varmassa vedossa. Sarjan toiseksi ja kolmanneksi parhaat heitot kantoivat 66,49 ja 66,25.

Miesten kisassa toiseksi heittänyt Aleksi Jaakkola kohensi viime vuonna heitettyä ennätystään 46 senttiä tulokseen 74,46. Se ei vielä ole samalla tasolla Jaakkolan treeniheittojen kanssa.

– Nyt se alkoi olla jo heittämisen näköistä, eli sinne päin, vähän laajempaa, Jaakkola tuumi.


Miesten keihäässä Toni Kuusela palasi kilpakentille juuri niin kuin edellisenä päivänä lupasi, kiskaisi reilun 80 metrin kaaren. Voittotulos oli nyt 81.36, se on myös kotimaan kärkitulos ja riittää maailmantilastossa seitsemänteen sijaan.


-Ihan hyvä paluu, mutta jalat menivät ensimmäisten heittojen myötä puhki ja jätin sen vuoksi kaksi viimeistä heittoa väliin.


-Tämä oli hyvä kisa, kun ei tarvinnut irvistellä kipujen vuoksi. Vähän sen oma ennätyskin rupesi jo kutittelemaan, Kuusela myhäili maximusportille.


Miehen ennätys on viime vuonna heitetty 83.40.


Naisten puolella Heidi Nokelainen otti jo kolmannen voittonsa Kultainen Keihäs kisassa, mutta voittotulos 54,55 ei tyydyttänyt.


-Meni sellaiseksi hosumiseksi. Mondo pomputti niin paljon, että lopulta tekniikka sekosi taas pahasti.


Julia Valtanen jatkaa hyviä esiintymisiän, nyt hän oli toinen tuloksella 54.10 , mutta sarjaan mahtui monta hyvää heittoa metrin sisään.


Naisten kiekossa Sanna Kämäräinen teki väkevän nousun maan ykköseksi kiskaisemalla tuloksen 56.45 Hän on heittänyt viimeisen viiden vuoden aikana vain kerran paremmin.


-Hyvältä näyttää, tämä antaa taas uskoa tekemiseen. Korona-aikana oli aluksi vähän vaikeaa, mutta sitten oli vaan ajatukset käännettävä tulevaisuuteen ja tämä oli hyvä tulos sitä ajatellen.


Miesten kiekossa voiton vei tulevaisuuden suurlupaus Oskari Perälampi tuloksella 56.95.


Espoossa saatiin 3-loikassa uusi 14 metrin ylittäjä, kun Senni Salminen hyppäsi 14.04. Miesten kisassa Simo Lipsasen tulos oli 16.48.


Myyrmäki, Jari Porttila

64 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page