top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kouvolassa katsojalla korona, pitäisikö ottaa maskit käyttöön ?


Pesäpalloilun miesten toisessa finaalissa Kouvolassa oli yhdellä henkilöllä todettu tänään koronatartunta. KPL ilmoitti asiasta nettisivuillaan.


Kuvista näimme, että yleisö oli vastoin suosituksia pakkaantunut hyvinkin lähekkäin Kouvolan katsomoissa, turvaväleistä ei juuri ollut tietoa. Jos turvavälejä olisi noudatettu, niin joka toinen rivi olisi pitänyt pitää tyhjänä, nyt näin ei ollut.


Vastuun siitä, että ohjeita ei noudatettu kantaa aina järjestävä taho, eli tässä tapauksessa KPL. Jokaisen katsojan odotetaan toki noudattavan ohjeistuksia, mutta jos ja kun katsomo-ohjausta ei ollut, oli toimittu vähintäänkin erikoisesti.


Mitä sitten pitäisi ajatella siitä, että noin 2500 katsojan joukosta paljastuu jälkikäteen yksi sairastunut henkilö? Tämähän tarkoittaa sitä, että suhteellisesti 10 000 katsojaa kohden olisi neljä covid-19 kantajaa, vai tarkoittaako? Ei tietenkään, sillä olisihan saattanut käydä myös niin, että 10 000 katsojan joukossa olisi ollut tuo yksi sairastunut.


Jokainen tapaus on kuitenkin liikaa ja saattaa merkitä sitä, että yleisön joukossa on iso joukko altistuneita, kun turvaväleistä ei ollut tietoakaan.


Katselin maanantaina Rooman tenniksen ATP-finaalia ja siellä meno oli katsomossa aivan erilaista kuin Suomessa. Kaikilla katsojilla oli ulkokatsomossa kasvomaski, eikä kukaan istunut vierekkäin toisen kanssa ja välissä oli aina tyhjiä penkkejä, niin sivulla kuin ylä-ja alapuolella.


Suomessa olisi tarkoitus aloittaa parin viikon päästä jääkiekon SM-liiga. Siellä istutaan sisätiloissa yli kaksi tuntia, joten tilanne on tartuntojen kannalta vaarallisempi kuin ulkokatsomoissa istuminen. Pitäisikö siis liigassa ja muissa sisäsarjoissa ottaa pakolliseksi maskin käyttö katsomossa? Mielestäni pitäisi.


Se pitäisi ottaa käyttöön jo Sotkamossa ja Joensuussa tulevana lauantaina, kun siellä ratkotaan SM-mitalien kohtalo. Järjestäjien pitää jakaa katsojille ilmaiset maskit sisääntulon yhteydessä ja samalla velvoittaa yleisö käyttämään maskeja koko ottelun ajan. Tähän kuluu ainakin kaksi maskia/katsoja, mutta se on pieni hinta terveydestä.


Sotkamossa ja Joensuussa osataan ainakin järjestää katsojat myös niin, että turvavälit on huomioitu. Toivottavasti myös katsojat ymmärtävät, että järjestelyt on tehty katsojien parhaaksi.


Jari Porttila

254 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page