top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kristiina Mäkelän olympiaunelma elää


Huikean kauden hypännyt Kristiina Mäkelä joutui kesän päätteeksi leikkauspöydälle, kun hänen polvensa vaati kirurgin veistä. Nyt leikkaus on takana ja Mäkelä on palannut harjoitussalille.


-Olen pystynyt jo tekemään lihaskuntoa vahvistavia liikkeitä, mutta hyppyharjoituksia ei ole vielä takana. Toisaalta, ei niitä tässä vaiheessa tarvitsekaan olla, Mäkelä naurahtaa.


Mäkelä hyppäsi yhtä kisatapahtumaa lukuun ottamatta kauden kaikissa kisoissa yli 14 metrin. Ja se yksi jossa jäätiin alle, oli SM-kisat Turussa, jossa polvi esti kunnolliset hypyt.


-Kesä näytti sen, että 14.50 ylitys ei ole enää pelkkä haave, Mäkelä lataa suoralta kädeltä.


-Kesä näytti myös sen, että en turhaan ole haaveillut menestyksestä olympialaisissa. Vaikea kesä näkyy maailmantilastossa, minä pärjäsin sen suhteen hyvin.


Mäkelä oli maailmantilaston seitsemäs tuloksella 14.34. Venezuelan Yulimar Rojas oli tilastoykkönen, hän venytti 14.71, tilastossa vain kolme naista hyppäsi yli 14.50:tä.


-Kyllä kesän kisat sen todistivat, että kun saan edes lähelle ideaalin hypyn, niin silloin mennään reilusti yli 14,50:nen, Mäkelä vakuutti.


Loikan SE on 14.39, sen Mäkelä rikkoo varmasti ensi vuonna, ehkä jo hallikaudella.


-Hallikausi on ainakin tässä vaiheessa ohjelmassa, mutta katsotaan nyt kuinka korona-tilanne kehittyy. Ensi kesänä ohjelmassa pitäisivät olla olympialaiset ja MM-kisat, joten sielläkin riittää ohjelmaa.


Mäkelä kokeili omien harjoitteiden ohessa myös pyörätuolikorista SEO-tiimiin kuuluvan Henry Mannin ja niin ikään Tokion olympialaisiin lähtevän Satu Mäkelä-Nummelan kanssa. Hyvin luonnisti Kristiinalta myös uusi laji, katso parhaat palat youtuben videolta.


Jari Porttila

59 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page