top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Lassila ei epäröinyt hetkeäkään palkanalennusta


Severi Lassila on yksi arvostetuimpia pelaajia superpesiksen kovassa ytimessä. Hän on Vimpelin ulkopelin sielu ja kapellimestari, joka ohjaa kenttää ja hakee aivan uskomattomia koppeja. Yleisölle hänen merkitys avautuu kun seuraa yhdenkin Vedon ulkovuoron.


-Olen juniorista lähtien pelannut siinä linjassa joten se paikka on ollut minulle luonteva.


Kun Lassilan peliä seuraa, niin huomio kiintyy siihen, että aina ennen vastustajan lyöntiä hän laittaa räpyläkäden selän taakse. Onko se tuo kuuluisa merkki muille pelaajille.


-Pakko myöntää, että kyllä. Se on merkki muille linjassa oleville ja koppareille. Sitä muutetaan aina lyöjän mukaan, muuta en siitä paljasta.


Miten Lassila sitten rakentaa tuon koko ulkopeliä määrittävän merkin, jonka mukaan koko kenttä liikuu?


-Katselen paljon videoita ja niistä näkee vastustajien lyölien normaalit ratkaisut. Aika paljonhan pesäpallo on nykyään prosenttipeliä, eli tietyissä tilanteissa tietyt pelaajat lyövät tietyn lyönnin. Ne on painettu muistiin ja sen mukaan ulkokenttä toimii.


-Tietysti jokainen pelaaja hakee aina jotain uutta. Jos sieltä tuleekin sitten yllättävä lyönti, niin enää seuraavalla kerralla se ei ole enää yllätys.


Lassilan arvo on Vimpelin ulkopelissä korvaamaton. Vaikka hän tietää arvonsa, oli hän kuitenkin heti valmis laskemaan palkkiotaan, kun seura kertoi pelaajille karut faktat.


-Vimpeli on kasvattajaseurani. Vaikka päätös kirpaisi, pelaaminen kun on kesällä minun työni, niin olin siihen heti valmis. Meidän on ajateltava seuran tulevaisuutta, eikä se näiden rajoitusten voimassa ollessa ole helppo.


Lassila viittaa siihen, että nyt voimassa olevan päätöksen mukaan Vimpelin Saarikentälle ei saa heinäkuussakaan päästää kuin 500 katsojaa. Sääntöä voisi toki kiertää muuttamalla katsomon terassiksi, silloin sinne saisi ottaa Saarikentän maksimimäärän ihmisiä, eli 3000 peliä kohden.


-Ja laitetaan vielä yksi maailmanpyörä kentän taakse, niin se on myös huvipuisto, Lassila naurahtaa.


Huvipuistoihinkaan ei ole yleisörajoituksia ja toisaalta, kun Vedon pelaajien lyönti napsuu kohdilleen, niin hetkittäin tuntuu siltä, että Saarikenttä on yhtä tivolia!


Veto pelaa runkosarjassa pääosin lohkossa, jossa ovat Vimpeli, Seinäjoki, Koskenkorva. Joukkueet pelaavat nelinkertaisen sarjan. Pohjanmaalla se merkitsisi sitä, että kaikissa otteluissa olisi helposti vähintään 2000 katsojaa. Kunkin seurat katsomot ovat niin isot, että tuo määrä ihmisiä saataisiin niihin turvavälein.


Tuntuukin käsittämättömältä, jos urheiluministeri Hanna Kosonen ei aja hallituksessa läpi kantaa, jossa aluehallintoviranomaiset voisivat myöntää kentille erikoisluvat. Toisaalta myös seurojen on oltava aktiivisia ministeriön suuntaan. Jos jokainen seura pommittaa viikoittain ministeriötä kysymyksillä, luo se ainakin painetta toiminnan suhteen.


-Tiedän että nuo ottelut vetäisivät väkeä, toivottavasti päätöksiin saadaan muutoksia.


Lassila itse asuu Seinäjoella. Hän opiskelee liiketaloutta, opinnoissa tuli juuri kesätauko.


-Minulle sarjaohjelma on optimaalinen. Itse asiassa kotiotteluihin Vimpeliin on pitempi matka kuin Koskenkorvalle tai tuohon viereen, Seinäjoen stadionille.


Vedon pelaajista kaikkiaan viisi asuu nykyään Seinäjoella.


-Olemme käyneet poikien kanssa harjoittelemassa pienryhmissä, kesäkuun alussa alkavat sitten Vedon yhteisharjoitukset Saarikentällä.


Jos on Lassila suvereeni pelinjohtaja ulkopelissä, niin sisäpelissä hänen roolinsa korostuu johtavana kaaripelaajana. Vielä neljä vuotta sitten hän oli myös yksi päävaihtajista, vuonna 2016 hän tehtaili 96 kärkilyöntiä.


-Koen roolini kaarella tärkeäksi. Se ei ehkä näy niin katsomoon, mutta on tärkeää kokonaisuuden kannalta. Kaari auttaa lyöjää ja etenijöitä, että jokainen pesänväli päästäisiin liikkumaan mahdollisimman hyvin.


-Vaihtajan rooliin meillä on tarpeeksi hyviä pelaajia, eivätköhän Olli Heikkala ja Mikko Kanala kanna siitä päävastuun.


Jari Porttila

Kuva: Virpi Poikelin

1,372 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page