top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Leveelahti otti EM-hopeaa, Salminen kuudes Monacossa


Monacon naisten 2-loikkapaikalla käytiin käytännössä Tokion olympialaisten finaali, sillä mukana olivat Liadagmis Poveaa lukuunottamatta kaikki maailman huiput, mukana myös Suomen Senni Salminen.


Salminen loikki kaksi kertaa yli 14.30, paras hyppy kantoi 14.34 ja toinen 14.31, suomalainen oli lopulta kuudes.


Kisan voittoon loikki kuudennen kierroksen pudotuskisassa Shanieka Rickets, hänen pisin hyppynsä kantoi 14.81.


Kilpailun tähti oli kuitenkin Julimar Rojas Hänen pisin hyppynsä kantoi 15.12. Hän loikki viimeisellä hypyllään maailmanennätyksen pintaan, mutta hyppy oli muutamalla sentillä yliastuttu.


Helena Leveelahti sivalsi Tallinnasta alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuista kiekonheiton hopeamitalin. Se oli Leveelahden uran toinen arvokisamitali ja heltisi omalla ennätyksellä 57,09.


– Läksin viidettä sijaa hakemaan. Yllättävän hyvin tämä meni, Leveelahti hehkutti.


Leveelahti löysi EM-finaaliin samanlaisen heittovireen kuin alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa – Tampereella kolme vuotta sitten, jolloin hän myös voitti hopeamitalin.


– Tampereen kisa on ollut minulle iso motivaattori. Näytin, että pystyn heittämään pitkälle ja kamppailemaan näiden muiden kanssa, vaikka en olekaan siellä tilastojen kärkipäässä, Leveelahti sanoi.


Tallinnan kilpailu alkoi sateen kastelemassa ringissä, josta Leveelahti heitti heti ensimmäisellä yrityksellään kauden parhaan tuloksensa 55,18.


Toinen heitto kajahti kiekkohäkin tukipuihin, kolmas kantoi taas kauden parhaaseen tulokseen 56,26 ja viidennellä syntyi oma ennätys 57,09.


– Vaikka tuo ei vielä ollut niin hyvää heittämistä, mitä on pari kertaa tullut harjoituksissa, niin nyt maltoin olla yrittämättä liikaa yhden hyvän heiton jälkeen. Ja siihen olen tyytyväinen, että vihdoin sain heitettyä ennätyksen. Sitä on odotettu, Leveelahti sanoi.


Leveelahden edellinen ennätys oli Tampereella junioreiden MM-finaalissa heitetty alle 20-vuotiaiden Suomen ennätys 56,80.


Leveelahti edustaa Virtain Urheilijoita ja häntä valmentaa Anssi Mäkinen.


Tallinnan kilpailun voitti Hollannin Jorinde van Klinken, joka heitti 63,02. Hollantilaisella on nimissään naisten maailmantilaston tämän vuoden kärkitulos 70,22.


Anniina Kivimäki sijoittui Tallinnassa EM-kilpailuiden naisten 20 kilometrin kävelyssä yhdeksänneksi. Kivimäen aika poikkeuksellisen ankarissa olosuhteissa oli 1.43.39.
35 views0 comments

Recent Posts

See All

Komentarze


bottom of page