top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

”Mäki kuvautti kätensä, selvittiin säikähdyksellä”


Joni Mäki kävi kuvauttamassa sunnuntaina Aleksandr Bolshunovin päällekarkauksessa turvonneen kätensä. Tulokset olivat huojentavia, sillä kädestä ei löytynyt murtumia ja Mäki voi jatkaa valmistautumista Obertsdorfin MM-kisoihin.


-Joni on käynyt tänään kuvauttamassa käden, eikä sieltä ei löytynyt mitään vakavaa. Onneksi tästä selvittiin säikähdyksellä, maajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen kertoi maximusportille.


-Mäki pystyy näillä näkymin hiihtämään ensi viikonloppuna Falunissa.


Pasanen painotti maximusportille, että Bolshunovin raivoaminen ei kuulu missään muodossa hiihtokilpailuihin.


-Hiihtoliitto on yhteydessä kansainväliseen hiihtoliittoon FIS:n ja vaatii heiltä selkeää kannanottoa tapahtumiin. Asiaa hoitaa liiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen.


Mäen käsi on yhä turvoksissa, mutta hänen uskotaan pääsevän hiihtämään muutaman päivän sisään.


Hämeen poliisi vahvisti maximusportille, että sille on tehty sunnuntaina sähköinen rikosilmoitus Aleksandr Bolshunovin väkivaltaisesta käytöksestä. Poliisi on kirjannut asian pahoinpitelynä.


-Teen nyt selvitystä siitä, aloitammeko tapauksen esitutkinnan, kertoo Hämeen poliisilaitoksen rikosylikomissaario Martti Hirvonen maximusportille.


-Olisin kyllä nähdyn perusteella aloittanut selvityksen ilman rikosilmoitustakin, Hirvonen myöntää.


Jos tapaus täyttää pahoinpitelyn tunnusmerkit, kuullaan esitutkinnassa sekä Bolshunovia että Mäkeä.


-Mäen kohdalla selvitetään vammojen laatu ja mahdolliset korvausvaatimukset.


Asia etenee siis ilman, että Mäki tekisi asiasta erillistä ilmoitusta, koska päällekarkaus tapahtui yleisellä paikalla. Bolshunov taas ehti poistua maasta ennen kuin päätös esitutkinnasta valmistuu.


Mäki korostaa Hiihtoliiton tiedotteessa, että hän ei ole tehnyt eikä ole tekemässä asiasta itse rikosilmoitusta.


-Jos esitutkinta aloitetaan, niin pyrimme saamaan Bolshunovin lausuntonsa virka-apua käyttämällä, Hirvonen kertoi Maximusportille.


Tämä tarkoittaa sitä, että Bolshunov joutuisi antamaan lausuntonsa Venäjän poliisilaitoksella, tai sitten viimeistään siinä vaiheessa kun hän tulee seuraavan kerran Suomeen. Eli hänet otettaisiin kiinni rajalla ja vietäisiin kuulusteluun.


Jari Porttila

76 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page