top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Meneekö Johaug taas menojaan?


Maastohiihdon maailmancup alkaa viikonloppuna Rukalla ja jos kansallisten kisojen perusteella pitäisi tehdä johtopäätöksiä, niin ainakaan naisten puolella mikään ei muutu.


Therese Johaug oli ylivoimainen Norjan kansallisissa kisoissa Beijtostölenissa. Viime kaudella Johaug voitti osallistumistaan 19:sta maailmancupin kisoista 16:sta. Perjantaina voittoputki ei vielä jatku, kun Rukan triplan avaa sprintti, mutta sen jälkeen muut saavat katsella niitä Johaugin kuuluisia perävaloja.


Sprintissä ruotsalaiset olivat viime kaudella kovia, mutta nyt kansalliset kisat eivät lupaa yhtä rajuja ruotsalaisjuhlia. Stina Nilsson vaihtoi viime kauden päätteeksi ampumahiihdon puolelle. Viime vuonna sprintticupin voittanut Linn Svahn sen sijaan oli yllättävän vaisu Ruotsin omissa kisoissa, hän ei selviytynyt edes finaaliin.


Maja Dahlqvist oli Ruotsin kisojen ykkönen, joten hän lähtee kauden avaavaan sprinttiin länsinaapurin ykkösnimenä.


Suomalaisnaisilta voi Rukalla odottaa Sprintissä parhaimmillaan välieräpaikkaa, siihen on itse asiassa useammallakin naisella mahdollisuudet. Erityisen mielenkiintoista on nähdä Jasmi Joensuun menoa maailmancupin laduilla.


Katri Lylynperä ja Kerttu Niskanen saattavat yllättää myös sprintissä, mutta Niskaselta voi odottaa lauantain perinteiseltä 10 kilometrin matkalta jopa nousua palkintopallille.


Krista Pärmäkoski on sen sijaan suuri kysymysmerkki. Taivalkoskella meno oli todella takkuista, onko viikon lepo herkistänyt Kristan kunnon normaalitasolle? Jos on, niin silloin hänkin on mukana kärkiviikossa, jos ei, niin silloin cupin pisteetkin ovat tiukassa.


Miesten sprintissä on yhä vain yksi suosikki, Norjan Johannes Kläbo. Mies voitti viime kaudella kaikki ne maailmancupin sprintit johon osallistui ja sama tahti jatkui viime viikonloppuna Beijtostölenissä. Ja jatkuu myös Rukalla.


Suomalaisten odotukset ovat kovat Joni Mäen suhteet. Mäki on ollut kotimaisten latujen valtias ja kun meno on ollut niin vakuuttavaa, niin hän taistelee ilman muuta finaalipaikasta perjantain sprintin avauksessa.


Iivo Niskanen n aina viihtynyt Rukalla ja häneltä voi odottaa vaikka ja mitä lauantain henkilökohtaisella matkalla. Ainoa kysymysmerkki on Iivon selkä, jos se on kunnossa niin meno ladulla on varmasti jäätävää.


Jari Porttila


27 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page