top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Mitalit Niskasen ja Herolan varassa


Pohjoismaisten lajien MM-kisat kilpaillaan Oberstdorfissa Saksassa 23.02.-07.03.2021. Suomen joukkue kisoihin on nimetty yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Mukana joukkueessa on 16 maastohiihtäjää, kahdeksan mäkihyppääjää ja neljä yhdistetyn urheilijaa.


Yhdistettyyn nimetään viides kisapaikalle lähtevä urheilija perjantaina 19.2. Kuopion leiriviikon päätteeksi. Naisten yhdistetyn kilpailuihin ei lähetetä urheilijoita.


-MM-joukkue rakennettiin matkakohtaisesti eli katsottiin, kuka mitäkin matkaa hiihtää. Sen mukaisesti joukkueen koko rakentui ja lisäksi tarvittiin myös varahiihtäjä pitkälle kiertueelle, kertoi maastohiihdon päävalmentaja Teemu Pasanen.


Nimettyjen hiihtäjien joukossa ei ole yllätyksiä. Riitta-Liisa Roposen kauden näytöt ovat olleet sitä tasoa, että hän kuului ilman muuta joukkueeseen. Roponen hiihtää MM-kisoissa varmasti vapaan kympin, mutta on myös ehdolla viestijoukkueeseen.


Naisten joukkue menetti syömähampaan, kun Kerttu Niskasen jalka murtui Falunissa. Nyt viestiin ovat varmoja Krista Pärmäkoski, Johanna Matintalo ja Jasmi Joensuu. Roponen, Laura Mononen ja Anne Kyllönen taistelevat neljännestä paikasta. Kaikkien on kuitenkin nostettava tasoaan, jotta joukkue pystyisi taistelemaan mitalista.


Miesten joukkueen syömähammas on hiihdossa Iivo Niskanen. Hän saattaa taistella mitalista yhdistelmäkisassa ja taistelee varmasti mitalista 50 km kisassa. Myös viestissä Niskasen panos on ratkaiseva.


Jos rehellisiä ollaan, niin Niskanen on hiihtojoukkueen ainoa mitaliehdokas. Tietyin varauksin mitaliin on mahdollisuus myös miesten viestijoukkueella Hakola-Hyvärinen-Niskanen-Mäki.


Parisprintin kaksikko Hakola-Mäki omaa myös yllätysmahdollisuudet.


Hiihdon valintaseulan läpäisi kahdeksan naista ja miestä, heistä ainoa selkeä varamies on Lauri Lepistö, kaikilla muilla on jo nimetty matka.


Yhdistetyssä kolme nimeä oli hyvissä ajoin selvillä eli Herola, Hirvonen ja Reponen perustuen maailmancupmenestykseen, Wille Karhumaa valittiin Continental Cupin kolmos- ja viidessijojen mukaan.


-Viides mies ratkaistaan tämän viikon aikana Mutru, Mäkiaho, Niittykoski -kolmikosta, avasi yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen valintatilannetta.


Ilkka Herola on Iivo Niskasen ohella ainoa urheilija, joka taistelee MM-kisoissa etukäteisarvioiden mukaan jopa mitalista. Kaksikko Herola-Hirvonen omaa myös mahdollisuudet mitaleihin parisprintissä.


Mäkihypyssä Suomen edustajat ovat Antti Aalto, Niko Kytösaho, Jarkko Määttä ja Eetu Nousiainen. Naisista kisoihin valittiin Susanna Forsström, Julia Kykkänen, Jenny Rautionaho ja Julia Tervahartiala.


25 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page