top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Naiset mitalisuosikkeina EM-halleihin


Aitajuoksija Nooralotta Neziri, kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ja pikajuoksija Lotta Kemppinen ovat tilastojen valossa Suomen joukkueen kärkinimiä Torunin EM-halleissa Puolassa 5.-7. maaliskuuta. Suomen Urheiluliitto (SUL) valitsi kisoihin 13 hengen joukkueen, jonka odotetaan täydentyvän.


– Joukkueen koko on ilahduttavan suuri jo tässä vaiheessa. Odotan, että joitain paikkoja vielä vahvistuu EM-kisojen teknisen delegaatin päätöksellä, joten urheilijoiden määrä voi nousta yli viidentoista, sanoo SUL:n huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen.


– Kutsupaikkoja odotellaan erityisesti Euroopan hallitilastossa jaetulla neljännellä sijalla olevalle korkeushyppääjä Ella Junnilalle ja kolmiloikkaaja Senni Salmiselle, joka on tilastossa kymmenes. Täydennyksistä on luvassa tietoa torstaina.


Toissa vuoden EM-halleissa Skotlannin Glasgow´ssa Suomen joukkue kokosi neljä pistesijaa. Kisoissa neljänneksi 60 metrin aidoissa sijoittunut Reetta Hurske oli tehnyt tulosrajan myös Torunin kisoihin, mutta päätti, ettei osallistu ja keskittyy harjoitteluun.


– EM-hallit on monelle Torunin kisajoukkueen urheilijoista iskunpaikka ja erinomainen mahdollisuus menestyä. Joukkueen kokeneempi kaarti on jo kerännyt kokemusta EM-hallikisojen finaaleista edellisissä kisoissa ja nälkää varmasti riittää parantaa noita sijoituksia, Salonen arvioi.


Korona-ajan kisoissa tiukat turvaohjeet


Neziri on tuoreella 60 metrin aitojen Suomen ennätyksellään 7,91 talven Euroopan hallitilastossa kolmas. Mäkelä on kolmiloikassa tilaston neljäs tuloksella 14,13 ja Kemppinen viides 60 metrin SE-ajalla 7,16. Naisten 60 metrin tilastokärki Dina Asher-Smith tosin ei ole tulossa EM-kisoihin.


Miesten kärkinimi EM-tilaston perusteella on 60 metrin aidat tänä vuonna 7,63 juossut Elmo Lakka. Joukkueessa on myös viime kesänä pituushypyn SE:n 827 ponkaissut Kristian Pulli, joka on valmistautunut EM-kisaan harjoitusleirillä Etelä-Afrikassa.


Puolan EM-halleissa urheillaan tiukkojen koronavarotoimien luomissa puitteissa.


– Koronakupla ja sen vaatimat erityisjärjestelyt sekä tarkat vaatimukset testauksineen tuovat oman vaikutuksensa logistiikkaan ja valmisteluihin, mutta uskon vakaasti, että suomalaiset urheilijat hallitsevat kilpailuun valmistautumisen näissäkin oloissa, Salonen sanoo.


– Hienoa että pandemiatilanteesta huolimatta EM-hallit pystytään järjestämään.


Yleisurheiluvalintoja/EM-hallijoukkue 2021


Suomen joukkue yleisurheilun EM-halleissa Puolan Torunissa 5.-7. maaliskuuta 2021:


Miehet, 60 m: Samuli Samuelsson 6,66 (kauden paras/ennätys), Samuel Purola 6,67, Riku Illukka 6,73.

1500 m: Joonas Rinne Saarijärven Pullistus 3.44,57.

60 m aj: Elmo Lakka 7,63, Ilari Manninen 7,82.

Pituushyppy: Kristian Pulli -/783 hallissa ja 827 ulkoradoilla

Naiset, 60 m: Lotta Kemppinen 7,16, Anniina Kortetmaa 7,39/7,36.

800 m: Sara Kuivisto 2.03,29.

60 m aj: Nooralotta Neziri 7,91, Anni Siirtola Helsingin 8,12.

Kolmiloikka: Kristiina Mäkelä 14,13/14,38.

Joukkueenjohtaja: Tuomo Salonen

Joukkue voi täydentyä vielä torstaina 25.2. Euroopan yleisurheiluliiton kutsujen myötä.


41 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page