top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Nezirin juoksu kaatui aavistuslähtöön


Nooralotta Neziri ei löytänyt Torunissa EM-kilpailuiden esikisoissa 60 metrin aitajuoksun finaalin toiseen starttiin samaa latausta, kuin ensimmäiseen, joka ammuttiin takaisin. Neziri sai siitä keltaisen kortin. Toisessa startissa Neziri jäi selkeästi telineisiin ja oli maalissa kuudes ajalla 8,19.


Juoksun voitti Yhdysvaltain Christina Clemons maailman tämän kauden kärkiajalla 7,81.


– En jotenkin ollut fokusoitunut toiseen starttiin. Olin päättänyt ennen ensimmäistä starttia, että nyt otan sellaisen startin, etten ole ikinä ennen ottanut, Neziri sanoi.


– Olen tyytyväinen, että pystyin sen tekemään mitä yritin ensimmäisessä startissa. Sitä en tiedä, miksi sain keltaisen kortin. Olisin sitten mieluummin ottanut suoraan punaisen kortin.


Nezirin kilpailukausi jatkuu maaliskuun alussa samaisella Torunin radalla EM-kilpailuissa. Tulevan viikonvaihteen SM-kilpailuissa Jyväskylässä Neziri ei kilpaile.


– Nyt on pari viikkoa aikaa vähän levähtää ja treenata. Se on tarpeen, olen ollut kolme viikkoa melkein yhtä mittaa reissussa, Neziri sanoi.


Neziri voitti Torunissa alkueränsä ajalla 8,08. Reetta Hurskeen taival päättyi alkueriin ajalla 8,26. Hurske karsiutui finaalista 0,01 sekunnin erolla.


Hurske ilmoitti kisan jälkeen, että ei lähde mukaan EM-halleihin.


– Näillä näkymin en ole lähdössä EM-kilpailuihin. Nyt on realistisempaa palata treenien pariin ja keskittyä kesään, Hurske sanoo.


– Minun tavoitteeni ei ole ollut tavoitella EM-kilpailuissa finaaliin. Tavoite on paljon korkeammalla, mutta tämän talven suorituksilla minulla ei olisi EM-kilpailuissa mitään palaa, Hurske sanoo.


Hurske on juossut hallikaudella ajan 8,04.


Kristiina Mäkelä oli Torunin kolmiloikkakilpailussa neljäs. Hän ponnisti parhaan tuloksensa 13,77 heti ensimmäisellä kierroksella.


– Nyt oli fyysistä pehmeyttä, joka vei tekemisestä tehoa ja vaikeutti teknisesti hypyn tekemistä, valmentaja Tuomas Sallinen ruoti Mäkelän kilpailua paikan päältä.


– Tässä on nyt aikaa hyvälle harjoitusjaksolle ennen EM-kilpailuja.


Kilpailun voitti Kreikan kokenut Paraskevi Papahristou halliennätyksellään ja maailman kärkituloksella 14,60.108 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page