top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Niskanen antoi hyvän näytön kuninkuusmatkalle


Iivo Niskasen kunto on ollut pieni mysteeri koko MM-kisojen ajan. Viestin jälkeen monelta pääsi helpotuksen huokaus, Niskanen tuntuu olevan kunnossa ja on valmis taistelemaan ainakin MM-mitalista sunnuntain yhteislähtökisan 50 kilometrin perinteisen kisassa.


-Tasaisen kovaa tuli vedettyä koko ajan. Ensin ajettiin Venäjä kiinni, sitten vähän katseltiin ja sitten taas hiihdettiin, Niskanen kertasi taktiikkaansa.


Niskanen oli toisen osuuden toiseksi nopein, vain Norjan Emil Iversen hiihti 12 sekuntia suomalaista kovempaa. Niskanen teki osuudelle vetohommat, vaikka he olivat sopineet Iversenin kanssa yhteysvedosta, jotta saisivat liki minuutilla ensimmäisellä osuudella karkuun päässeen Venäjän.


-Emil tuli sanomaan osuuden jälkeen, ettei hänellä ollut voimia tulla vetämään.


Niskanen sen sijaan teki töitä ja petasi käytännössä Norjalla kultamitalin. Toki Johannes Kläbo ratkaisi sen jättämällä viimeisessä nousussa Alexander Bolshunovin kuin seisomaan.


Suomen aloittaja Ristomatti Hakola toi Suomen vaihtoon kärkijoukossa ja Perttu Hyvärinen teki mainion hiihdon kolmannella osuudella.


Ankkuri Joni mäki pysyi pronssia jahtaavassa neljän maan joukossa kaksi kierrosta, mutta viimeisen kierroksen pitkässä ylämäessä tuli noutaja ja muut menivät Ranskan johdolla menojaan.


-Ei siinä kahden ensimmäisen kierroksen aikana pidettyä vauhtia, pelin henki oli selvä, kaikki säästelivät viimeiselle kierrokselle, Mäki kertasi ankkuriosuutta.


-Olin taas jollain tavalla pelissä mukana, verrattuna siihen edelliseen kisaan.


-Tuo keli ja se pitkä nousu eivät hivelleet omia vahvuuksiani. Aika suora jalka oli viimeisen nousun päällä.


Siinä vaiheessa pronssi oli jo karannut irtioton tehneelle Ranskan ankkurille Jules Lapierrelle. Mäki toi Suomen lopulta maaliin kuudentena. Kaikesta näki, että hänen voimat olivat menneet parisprintin mitalihiihtoon.


-Tänään en päässyt pelaamaan niillä omilla vahvuusalueilla.


Niskasen esitys oli sen sijaan sen verran kova, että kisojen päätöspäivänä 50 km kisalla on suomalaisittain suuri odotusarvo. Nyt vain täytyy toivoa, että Niskanen antaa siinä kisassa muiden, kuten norjalaisten ja Bolshunovin tehdä työt, hedelmät voi sitten korjata viimeisten kilometrien aikana.


Jari Porttila

32 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page