top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Norjalaiset vaativat Bolshunoville rangaistusta ”käsittämätöntä”


Aleksandr Bolshunovin törkytemppu viestin loppusuoralla ja maalissa on tyrmistyttänyt hiihtomaailman. Norjan valmennusjohto ja hiihtäjät ovat tyrmistyneitä venäläisen käytöksestä ja vaativat hänelle rangaistusta.


-Olen järkyttynyt, se mitä näimme ei kuulu tähän hienoon lajiin, Norjan maajoukkueen valmentaja Eirik Myhr Nossum sanoi Norjan suurimman iltapäivälehden VG:n haastattelussa.


-Bolshunov ylitti salitun käytöksen rajat ja siitä on tultava rangaistus.


-Se oli rumaa, noloa. Ensin Bolshunov törmäili lauantaina ja nyt tämä, huokaili Emil Iversen VG:ssä.


-Bolshunov paljasti tänään todelliset karvansa.


Sauvaansa kuin kasassa ruoskaansa loppusuoralla heiluttanut Bolshunov vahingoitti Mäkeä sen verran pahasti, että Mäen osallistuminen viikon kuluttua pidettäviin Falunin maailmancupin kisoihin on epävarmaa. Mäen oikea ranne vahingoittui Bolshunovin käsittelyssä.


FIS ei ole ensimmäisten tietojen mukaan harkitsemassa lisärangaistuksia venäläiselle, mutta norjalaisten voimakas esiintulo saattaa muuttaa suhtautumista asiaan.


Norjalaisten mukaan Bolshunovin esittämä laturaivo on kitkettävä heti pois lajista ja ainoa tapa on langettaa venäläiselle kilpailukielto, Se olisi sikälikin perusteltua, että hänen päällekarkauksen seurauksena Mäki saattaa joutua jäämään pois Falunista ja pahimmillaan jopa MM-kisat ovat uhattuna.


Jari Porttila

220 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page