top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Päävalmentaja: ”Useampi palkintosijoitus Rukalta”


Suomen hiihtomaajoukkue lähtee kovin tavoittein maailmancupin avaukseen Rukalle. Päävalmentaja Teemu Pasanen vakuuttaa, että useammalla suomalaishiihtäjällä on mahdollisuudet taistella viikonloppuna palkintopallipaikoista.


-Iivo Niskanen, Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen ovat antaneet jo Oloksellakin sellaisia kansainvälisiä näyttöjä, että heiltä voi odottaa hyviä sijoituksia.


-Pärmäkoski ja Niskanen olivat myös Suomen cupissa sellaisessa vauhdissa, että se lupaa hyvää. Eikä Ristomatti Hakolankaan vauhdissa ollut moitteen sijaa, Pasanen painottaa.


Samaan aikaan kun Taivalkoskella hiihdettiin Suomen cupia, pitivät norjalaiset ja ruotsalaiset omat kansalliset kisansa. Norjassa Therese Johaug oli täysin ylivoimainen. Heidi Weng jäi hänestä kympin vapaalla yli 30 sekuntia ja perinteisellä lähes minuutin.


Ruotsissa Frida Karlsson taas jätti vapaan kympillä Ebba Anderssonin puolen minuutin päähän.


-Norjan naisten kisoissa ei ollut suuria yllätyksiä, eikä oikeastaan Ruotsinkaan puolella. Katsoin kummatkin kisat netistä, Pasanen kertoi.


-Yllätys oli se, että Ruotsissa ei miesten puolella ollut selkeää kärkeä ja toisaalta se, että Norjan puolella kärki oli erittäin laaja.


Norjan ykköstykki Johannes Kläbo jätti avauskisan väliin, hän tulee mukaan kisaladuille Rukalla.


-Norjalla on alkukaudella vain kuusi paikkaa miesten maailmancupissa, samoin Ruotsilla. Se merkitsee sitä, että etenkin Norjalla kotiin jää muutama kova kaveri.


Rukalle Suomen maajoukkueet saivat nimetä sprinttiin kuusi ja distanssimatkoille kuusi hiihtäjää. Suomalaisia mukana on kisajärjestäjän ominaisuudessa kuusi A-maajoukkueen miestä, neljä kansallisen ryhmän hiihtäjää ja kaksi U-23 sarjan statuksella mukaan pääsevää hiihtäjää. Eli yhteensä mukaan kelpuutettiin 12 hiihtäjää.


Sprinttiin pääsivät maajoukkuestatuksella mukaan vielä vain siihen keskittyvät Niilo Moilanen ja Verneri Suhonen. Kansallisessa ryhmässä ovat Juuso Haarala, Miro Karppanen, Lauri Mannila, Wiljam Mattila. U-23 ryhmässä sprinttiä hiihtävät Emil Liekari, Eero Rantala.


U-23 statuksella distanssimatkoja pääsevät hiihtämään Arsi Ruuskanen ja Aleksander Ståhlberg. Ville Ahonen ja Juuso Mäkelä ottivat paikan kansallisessa ryhmässä hyvin alkukauden näyttöjen perusteella.


Naisten puolella Anne Kyllönen nousi takaisin maajoukkuehiihtäjien ryhmään. Riitta-Liisa Roponen jättää Rukan viikonlopun väliin.


Rukan viikonloppu on iso näytönpaikka etenkin A-maajoukkueen ulkopuolella oleville hiihtäjille. Heistä ladulla nähdään sprintissä Anni Alakoski, Vilma Nissinen, Maaret Pajunoja, Anni Kainulainen, Tiia Olkkonen ja Tuuli Raunio, sekä distanssimatkoilla Alakoski, Katariina Lonka, Nissinen, Eveliina Piippo, Josefiina Böök ja Jasmin Kähärä.


Päävalmentaja Pasanen myöntää, että menestystä Rukalla voidaan odottaa etenkin kolmikolta Niskanen-Pärmäkoski-Niskanen.


-Useampi palkintopallisija. Siinä on ihan realistinen tavoite tulevalle viikonlopulle.


Jari Porttila

185 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page