top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Pelinjohtaja sai pallon päähän


Kouvolan ja Joensuun välinen superin kärkikamppailu sai dramaattisen käänteen, kun Kouvolan pelinjohtaja Iiro Haimi sai Aleksi Rautiaisen lyömän pallon päähänsä. Rautiainen syöksyi taktisen väärän perään ja sai huitaistua pallon, mutta se osui kolmosrajan tuntumassa seisoneen Haimin korvan yläpuolelle.


Haimi putosi iskun voimasta maahan ja häntä hoidettiin siinä tovi. Mies nousi vielä itse ylös, mutta hetken kuluttua hän jätti viuhkan maahan ja poistui kävellen ambulanssille.


Haimia lähinnä katsomossa istuneet katsojat kuvailivat osumaa kohtuullisen kovaksi.


-Onneksi saimme jo tauolle tiedon, että kaiken pitäisi olla ok. Mutta kyllä se hetkeksi pysäytti, oli se sen verran kova kolahdus, Kouvolan Matti Latvala kertoi pelin jälkeen.


-Vieläkin tuo tilanne vetää hiljaiseksi. Pallon vauhdit ovat nousseet todella kovaksi ja varmasti täytyy miettiä pelinjohtajien ja etukentän pelaajien turvallisuutta, Joensuun pelinjohtaja Mikko Korhonen pohti.


-Itsekin oli tapauksen jälkeen koko ajan ainakin viisi metriä kauempana rajasta, Korhonen myönsi.


Pelinjohtajaksi tuli Haimin loukkaantumisen jälkeen Saku Kapanen. Hän oli mietteliäs pelin jälkeen.


-Vähän sekava olo jäi, ikävää että jouduin pelitilanteeseen tällaisen tapahtuman jälkeen.


Kouvola hävisi ottelun 2-0, mutta Latvala ei laittanut tappiota pelinjohtajan vaihtumisen syyksi.


Kouvolan pelaajarinki alkaa huveta ja joukkueella on vaikeuksia saada kasaan pelaavaa yhdeksikköä. Tämä näkyy myös sarjataulukossa, hurjan alkukauden jälkeen Kouvola on pudonnut kolmanneksi ja on vain kaksi pistettä edellä Vimpeliä.


Kouvolan kovin oli jälleen Jere Dahlström. Hän paukutti nyt viisi juoksua ja nousi lyöjätilaston kärkeen 56 lyödyllä juoksulla.


Joensuun voiton avaimet olivat leveämmässä rosterissa, joskin jokeri Aleksi Rautiainen pommitti jälleen neljä juoksua. Joensuun on nyt vahvassa voittoputkessa. Se kohtaa seuraavaksi Kiteen ja voitto nostaisi Joensuun sarjakärkeen ohi Sotkamon.


Sunnuntain tapahtumien jälkeen pesäpalloliitossa tehdään varmasti johtopäätöksiä ja rajataan pelinjohtajien paikkaa kauemmaksi kolmosrajasta. Nyt he saavat olla parin metrin päässä kentän rajasta ja se on suuri turvallisuusriski.


Jari Porttila

201 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page