top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

”Pesisväen keskuudessa on luottamusvaje”


-Me mokaattin tämä juttu pahasti.


Seinäjoen Jymy-Jussien puheenjohtaja Ossi Viljanen myöntää rehellisesti, että pesäpalloliikkeen hanke viedä juhlavuoden, pesisliikkeen 100-vuotisjuhla Olympiastadionille ajoi pahasti karille.


-Syynä oli se, että keskeneräinen hanke lähti elämään omaa elämäänsä julkisuudessa.

Stadionjuhlia oli suunniteltu pesisliikkeen sisällä ja 100-vuotisjuhlista oli tarkoitus tehdä useamman päivän supertapahtuma, joka olisi näkynyt katukuvassa, stadionilla ja TV:n välityksellä kaikkialla Suomessa.


-Sinne oli tulossa viihdetaiteilijoita aivan Suomen huipulta, siitä olisi tullut todella iso ja näkyvä tapahtuma.


-Pesäpalloliike olisi saanut siitä tuollaiset puoli miljoonaa riihikuivaa rahaakin, siitä olisi kyllä riittänyt jaettavaa myös finaaliin päässeille joukkueille, Viljanen muistuttaa Maximusportin erikoishaastattelussa.


Hanke sai kannatusta ympäri Suomea, mutta myös vastustusta. Yksi äänekkäimmistä vastustajista oli Vimpelin Veto, se ei halunnut että finaalitapahtuma olisi viety pois mahdollisesti sen kotikentältä. Perusteluina käytettiin mm. sitä, että se olisi väärin koko kesän kentällä käyneitä kannattajiakohtaan.


-Ymmärrän Vimpelin kannan, mutta pesäpallo täyttää vain kerran 100 vuotta, Viljanen perustelee.


Menneet ovat menneitä ja nyt katse luodaan jo tulevaisuuteen. Viljanen on varma siitä, että pesäpallo tulee suuriin kasvukeskuksiin ja on valmis haastamaan jälleen jalkapallon.


-Pesistä seurataan tällä hetkellä ruutu-palvelun kautta jo enemmän kuin Veikkausliigaa, Viljanen muistuttaa.


Kummankin lajin ottelut näkyvät livenä juuri Ruudussa.


-Yhteistyö ja luottamus ovat pesiksessä avainsanoja. Nyt meillä on luottamusvaje liiton ja seurojen välillä ja se tulee tiedonpuutteesta. Ja kun sitä tietoa sitten annetaan, niin se leviää heti mediaan keskeneräisenä, Viljanen harmittelee.


Kuuntele Ossi Viljasen haastattelu Jari Porttila Kisakatsomo Podcastista täältä:


-Pesisliikkeessä on yhteinen tavoite ja maalikin on nähtävissä, mutta jostain syytä laiva harhailee välillä ulapalla eikä löydä maaliin.


-Tämä on valtavan hieno laji ja meillä on valtavan kovia huippu-urheilijoita. Yhden pelin aikana pelaaja saattaa juosta pelin aikana yli 15 kilometriä ja siitä suurin osa on täydellä vauhdilla tehtyjä spurtteja.


Viljanen uskoo pesiksen olevan valmis haastamaan jopa jääkiekon.


-Tästä 2-3 vuotta niin olemme jääkiekon ja jalkapallon rinnalla suosiossa.


Jari Porttila


4,366 views1 comment

Recent Posts

See All

1 comentário


Markku Koivumäki
Markku Koivumäki
24 de ago. de 2021

Pesäpalloa on vaikea viedä väkisin isoihin kaupunkeihin.Onneksi ei rahalla saa kaikkea.Tämähän on nähty.Pesäpallo on hieno laji mutta sen vieminen uusille paikkakunnille pitää lähteä ruohonjuuritasolta.Pitää myös arvostaa niitä paikkakuntia ja joukkueita joissa pesäpallo on nyt vahvaa.Useimmiten siinä takana on sukupolvien ja kymmenien vuosien työ

Curtir
bottom of page