top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Puhtimäki jättää jäähyväiset Vimpeli-pelissä


Joensuun lukkari Juha Puhtimäki jättää jäähyväiset Joensuulle lauantaisessa pronssiottelussa Vimpeliä vastaan. Puhtimäki vahvisti asian torstaina. Ottelun kulkuun ilmoitus ei vaikuta.


-Eiköhän koko Joensuun joukkue ole tiennyt tämän jo pitemmän aikaa, ainakin koko pronssisarjan ajan, joten ei ilmoitus yllätyksenä joukkueelle tullut, Vimpelin pelinjohtaja Markku Hylkilä pohti.


-Uskon, että ilmoituksella halutaan vain saada henkeä kotiyleisöön. Meille se sopii hyvin, Hylkilä vakuutti.


Vimpeli pelasi toisessa pronssiottelussa yhden kauden parhaista peleistään ja se sai näyttämään Joensuun aseettomalta. Monet pohtivat keskustelupalstoilla jopa sitä, hävisikö Joensuu ottelun tahallaan.


-Ei varmasti hävinnyt. Kukaan ei tällä tasolla halua venyttää ratkaisua, kun pronssi on katkolla, se halutaan myös katkaista. Me vain pelasimme niin hyvin, että vastustaja näytti heikolta, Hylkilä vakuutti maximusportille.


Vimpeli lähtee otteluun samalla miehistöllä kuin se voiton naarasi sunnuntaina. Voittavaa joukkuetta ei muuteta.


-Sellainen ero joukkueessa on, että se on nyt terve. Yövymme Kuopiossa ja matkaamme sitten aamulla Joensuuhun.


-Jokainen pelaaja tässä joukkueessa haluaa palata kotiin mitalin kanssa, joten olemme huomenna valmiina peliin.


Joensuun dynastia sarjan huippujoukkueena päättyy myös lauantaina, sillä Puhtimäen lähtö tuo valtavan loven joukkueeseen, niin sisällä kuin ulkona. Puhtimäen tilalle ollaan kaavailtu Sotkamon syrjäytettyä lukkaria Ville Välimäkeä, mutta asiasta ei hiiskuta ennen kauden päättymistä.


Sotkamossa kotijoukkue saa vastaansa Kouvolan, jonka konkareista ainakin Toni Kohonen haluaa päättää kautensa voitonjuhliin Sapsojärvessä. Kotijoukkuehan on perinteisesti vienyt poika-patsaan uimaan pesäpallokentän takana olevaan järveen, Sotkamossa sen kulta-aikojen ikoni Kohonen haluaa nyt tehdä tempun Kouvolan paidassa.


Koplan konkareista kulta maistuisi myös Jere Dahlströmille, joka pääsi viimeksi juhlimaan mestaruutta vuonna 2010 Vimpelissä, jossa hän löi mestaruuden varmistaneen juoksun, juuri Kouvolaa vastaan. Syötön antoi silloin Kouvolan lukkarina pelannut Kohonen.


Sotkamon pelinjohtaja Jani Komulainen tietää kuitenkin kuinka KPL:n peli saadaan sumputettua, kyse on vain siitä, kestääkö Sotkamon ulkokenttä paineet. Odotettavissa on joka tapauksessa huippuottelu, jossa panokset tuovat omat paineensa. Kumpi ne kestää paremmin, huuhtoo huomenna kultaa.


Jari Porttila

761 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page