top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Röhler ja Ståhl tulossa Turkuun


Keihäänheiton saksalainen olympiavoittaja Thomas Röhler on valmis kilpailemaan Turussa 11. elokuuta. Samoin Ruotsin kiekkotähti Daniel Ståhl, jos se vain on teknisesti mahdollista.

– Käymme parasta aikaa manageri managerilta läpi ulkomaisten urheilijoiden tilannetta ja olemme valmiina, jos matkustus- ja muita rajoituksia aletaan purkaa eri maissa, Paavo Nurmi kisojen ja PN Turku oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen sanoo.

Paavo Nurmi Gamesiin on tulossa myös koko yleisurheilun kotimainen kärkikaarti, joka kilpailee kaksi päivää myöhemmin samalla stadionilla nelipäiväisissä Kalevan kisoissa.

– Turussa on hyvä rata, joten siellä on kiva kilpailla heti Paavo Nurmi Gamesin perään Kalevan Kisat. Naisten 100 metrin aitajuoksussa tulee toivottavasti hurja taistelu Kalevan kisojen voitosta, Nooralotta Neziri hehkuttaa.

– Juoksin ennätykseni viime vuonna Turussa. Toivottavasti pääsen jahtaamaan sitä myös tänä kesänä, estejuoksija Topi Raitanen muistelee viime kesän Paavo Nurmi Gamesia.

Paavo Nurmen stadionilla on elokuussa voimassa olevista rajoituksista riippuen päivittäin vajaat 500 tai 3000 henkeä. Se pätee Paavo Nurmi Gamesiin ja Kalevan kisoihin. Hallitus linjaa yli 500 hengen tapahtumista kesäkuun alusta. Nyt urheilukilpailujen henkilömäärä on rajattu 500 henkeen.

– Me haluamme olla vastuullisia. Rajaamme yleisömäärää oma-aloitteisesti 2500-3000 henkeen, vaikka elokuussa olisi lupa ottaa enemmän, Salonen sanoo.

Kiekonheiton hallitseva maailmanmestari Daniel Ståhl on uhkunut loistovirettä läpi kevättalven ja on innokas kilpailemaan Turussa, äitinsä entisessä kotikaupungissa.

– Urheilupuisto on yksi suosikkiareenoistani. Haluan kilpailla siellä ja heittää pitkälle. Samalla reissulla aion tietenkin käydä moikkaamassa mummia, pelata korttia ja syödä herkkuja, Ståhl suunnittelee.

Thomas Röhler on ollut Paavo Nurmi Gamesin vakiovieras jo vuosia. Tämän vuoden visiittiäkään hän ei halua jättää väliin.

– Nyt se on vielä enemmän toive kuin suunnitelma, mutta toivon todella, että voimme tulla Turkuun, Röhler sanoo omasta ja muiden kansainvälisten huippujen puolesta.

Koronaviruksen tuomien rajoitusten takia Röhler on saanut vasta hiljan erikoisluvan käyttää normaaleja harjoituspaikkojaan. Valmistautuminen kilpailukauteen on silti luistanut ongelmitta ja terveenä.

– Olen treenannut paljolti kotona. Lähikaupungissa on heittopaikka, jossa olen käynyt kahdesti viikossa. Siellä olen päässyt tekemään hyvää tekniikkatreeniä, Röhler sanoo.

Viime ja toissa kesänä Röhlerillä oli Turun tuomisina kakkossija, mutta Paavo Nurmen stadion pysyy yhtenä hänen lempiareenoistaan. Erityisesti mieluisan muistijäljen on jättänyt kesän 2016 mittelö, jossa Röhler heitti kahdesti yli 90 metriä: 91,28 ja 91,04.

– Turun kilpailu olisi minulle yksi kauden huipennuksista. Minä todella haluan tulla sinne. Täytyy vaan toivoa, että pääsen sitten takaisin Saksaan, Röhler veistelee matkustusrajoituksista.

Paavo Nurmi Gamesiin on nyt myynnissä tiukasti rajattu erä lippuja.

86 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page