top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Seiväshyppääjät kovassa vireessä


Oulun Pyrinnön seiväshyppääjä Elina Lampela ylitti 420 Kuortaneella sunnuntaina ja voitti hallikauden ensimmäisen kilpailunsa. Lampela päätti kilpailun yrityksiin Kuortaneen hallin ennätyskorkeudesta 431. Vaasan Toverien Jere Keskinen vei miesten kilpailun halliennätyksellään 520.


Lampela on syksyn ja alkutalven harjoitusjakson jäljiltä hyvässä kunnossa. Treenit ovat sujuneet likimain suunnitellusti.


– Joulun aikaan oli pientä ongelmaa polven kanssa. Silloin en pystynyt juoksutreeneissä menemään ihan alkuperäisen harjoitussuunnitelman mukaan, mutta se meni levolla ohi. Nyt olen saanut treenattua pari viikkoa taas aika hyvin, Lampela sanoi.


Lampela: ”Hyppyvarmuus on säilynyt”


Lampela ylitti viime kesänä ulkoradoilla 450 ja oli Kalevan kisoissa toinen. Hallikauden tavoitteena on kilpailla maaliskuisissa Euroopan hallimestaruuskilpailuissa Torunissa. EM-kilpailuiden tulosraja on 461 eli oma ennätys pitäisi taivuttaa uusiksi. Lampela näkee, että siihen on edellytyksiä.


– Paljon tietysti riippuu siitä, miten nyt talvella pääsee kilpailemaan. 16 askele vauhti, johon kesällä vaihdoin, toimi nyt hyvin. Olen saanut tehtyä sillä myös muutamia treenejä, Lampela sanoo.


– Viime kesän hyppyvarmuuskin on säilynyt. Olen treeneissä pystynyt hyppäämään suhteellisen jäykillä seipäillä ja korkeammilla otteilla kuin viime vuonna. Tarkoitus on vaihtaa myös pidempiin seipäisiin. Jos se onnistuu, sieltä on luvassa lisäsenttejä.


Alasaari lähellä 19-vuotiaiden Suomen ennätystä


Miesten kilpailussa toiseksi sijoittunut Laihian Lujan Juho Alasaari, 17, ylitti kilpailun voittaneen Jere Keskisen tapaan 520, joka sivuaa hänen halliennätystään. Keskinen nosti 520:n ylityksen jälkeen riman 531:een, muttei onnistunut yrityksissään.


Alasaari, 17, puolestaan nosti riman 19-vuotiaiden Suomen halliennätykseen 536 ja teki siitä hyviä yrityksiä.


Mikko Paavola pitää nimissään hallikauden kotimaista kärkitulosta, hän ylitti Kuortaneen kinkkukisoissa viime vuoden lopussa 550.


Pajulahden kisoissa Lahden Ahkeran Heta Tuuri ylitti korkeudessa hallikauden kärkituloksen 183.


105 views0 comments

Recent Posts

See All

Коментари


bottom of page