top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

”Tänään oli hyviäkin juttuja Garmischin mäessä”


Taistelu Mäkiviikon voitosta tiivistyi Garmisch-Partenkirschenin kisan myötä. Puolan David Kubacki liiteli kisan ylivoimaiseen voittoon ja nosti itsensä samalla takaisin taisteluun Mäkiviikon voitosta. Puolalainenhan kuittasi viime vuonna koko turneen voiton.


Garmischin kisassa toiseksi tullut Norjan Halvor Granerud nousi Mäkiviikon johtoon, kun kisoista on käyty puolet. Norjalainen johtaa toisena olevaa Saksan Karl Geigeria vain neljällä pisteellä, eli käytännössä kolmella metrillä.


GaPan kisan kolmas oli Puolan Piotr Zyla.


Garmischissa neljänneksi hypännyt Puolan Kamil Stoch on kokonaispisteissä kolmantena, eroa kärkeen on vain 6,7 pistettä. Tänään voittanut Kubacki on jäänyt kärjestä vain 8,6 pistettä. Tämä nelikko on erottautunut selvästi muista, sillä viidentenä oleva Marcus Eisenbichler on jäänyt jo 23,6 pistettä kärjestä.


Suomalaisittain päivä meni jokseenkin samaan malliin kuin kauden aikaisemmat kisat. Antti Aalto meni toiselle kierrokselle ja oli lopulta 25:s. Avauskisassa hän oli sijalla 23. Aalto on Mäkiviikon kokonaispisteissä sijalla 21.


-Tänään oli hyviäkin juttuja mäessä. Garmischin mäki on ollut minulle vaikea, mutta nyt sain kaksi ihan hyvää kisahyppyä, Aalto tuumi kisan jälkeen.


-Perustekeminen oli ihan hyvällä mallilla ja ilmeisesti en ollut ihan onnekas olosuhteiden puolesta. Lähellä se on, pohti Aalto hypyn löytymistä.


Niko Kytösahon harjoitushypyt ja karsinta sujuivat Garmischissa niin hyvin, että hänen odotukset kasvoivat suuriksi. Kun mies sitten yritti räjäyttää hyppyrinnokan rajulla ponnistuksella, joka meni ohi, niin samalla meni ohi toinen kierros.


Kytösahon potentiaali on kuitenkin sitä tasoa, että jos hän malttaa jatkossa mielensä, niin mies nähdään varmuudella jatkossa myös toisella kierroksella.


Mäkiviikko jatkuu Innsbruckin ”olympiamäessä”, jossa erot ovat pieniä ja olosuhteet arvaamattomia. Viimeisin mäkihypyn maailmancupin suomalaisten osakilpailuvoitto on juuri Innsbruckista, kun Anssi Koivuranta otti siellä voiton vuoden 2014 kilpailussa. Kisa typistyi silloin yhden kierroksen kisaksi.


Innsbruckin karsinta hypätään jo huomenna lauantaina.


Jari Porttila

24 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page