top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

”Tasaisia hyppyjä, voi olla tyytyväinen”


Antti Aalto oli tyytyväinen mies mäkihypyn lentomäen MM-kisojen jälkeen. Aalto hyppäsi neljä kertaa yli 200 metrin ja otti lopulta 16. sijan. Se on hänen paras arvokisasijoitus. Kullan vei Saksan Karl Geiger puolen pisteen erolla ennen Norjan Halvor Granerudia. Käytännössä ero oli puoli metriä neljän hypyn yhteismitassa.


-Hyvä ja tasainen kilpailu, kyllä siihen voi olla tyytyväinen, Aalto pohti kisan jälkeen.

Aallon neljä hyppyä kantoivat kaikki 203-208,5 metrin sisään, tänään saldona olivat 208,5 ja 207,5. Suorittaminen oli siis tasaista.


-Kummatkin kisahypyt olivat tänään tasaisia, niistä on vaikea hakea eroavaisuuksia, Aalto myönsi.


-Jäihän sinne taakse ihan kovia mäkimiehiä, eli siihen nähden voi olla ihan tyytyväinen, vaikka en sillä tavalla asiaa itse mietikään.


Aallon kommenteista kuulsi läpi, että mies oli itse odottanut jopa parempaa, mutta nyt kunto riitti 16.sijaan, joka on MM-tasolla kohtuullinen.


Aalto oli ainoa suomalainen, joka pääsi hyppäämään kaikki neljä hyppyä kahden päivän aikana. Vielä ei siis suomalaisessa mäkihypyssä tapahtunut läpimurtoa takaisin maailman huipun tuntumaan.


Täytyy kuitenkin muistaa, että MM-kisoissa kukin maa sai heittää kisaan vain neljä hyppääjää, joten maailmancupin kisassa sijoitus olisi painunut 20 heikommalle puolelle.


Sunnuntaina Planicassa taistellaan lentomäen joukkuekisan MM-mitaleista. Kun Saksan menestystä täydensi pronssille hypännyt Markus Eisenbichler, on maa suosikki ennen Norjaa.

Mukana on kahdeksan maata, etukäteisarvioissa se on Suomen paikka kisoissa.


Mäkimaailmaa kuohutti Slovenian päävalmentajan Gorazd Bertonceljin ero lauantaina, sen jälkeen kun maan kärkihyppääjiin lukeutunut Timi Zajc oli kritisoinut häntä julkisesti. Bertoncelj erosi siis kesken MM-kisojen ja hänen paikkansa otti apuvalmentajana toiminut entinen aktiivihyppääjä Robert Hrgota. Paras slovenialainen henkilökohtaisessa kisassa oli 12:sta hypännyt Anze Lanisek. Hän voitti Aallon 37 pisteellä.


Lentomäen MM-kisojen joukkuemäen kilpailu alkaa sunnuntaina kello 17.00. Suomen joukkueessa hyppäävät ilmoitetussa hyppyjärjestyksessä Niko Kytösaho, Jarkko Määttä, Eetu Nousiainen ja Antti Aalto.


Jari Porttila


124 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page