top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Väätäinen palaa päävalmentajaksi


Mäkihypyn maajoukkuevalmennus uudistuu. Maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi on nimetty Janne Väätäinen.


Väätäisen vierellä valmennuksessa jatkaa Lauri Hakola, ja kaksikon tukena välineteknikkona ja apuvalmentajana toimii Frederic Zoz.


Uusilla valinnoilla haetaan maajoukkueen kilpailukyvyn kohenemista sekä lajivalmennuksen ammattimaistumista. Hyödyntämällä valmentajien yksilöllisiä vahvuuksia maajoukkueen valmennusta ja harjoittelua vahvistetaan, ja urheilijoille luodaan edellytyksiä kehittyä ja menestyä. Tähtäin on Pekingin talviolympialaisissa.


Janne Väätäinen toimi Suomen maajoukkueen päävalmentajana vuosina 2008-2010. Tätä ennen Väätäinen oli mukana maajoukkuetoiminnassa aina vuodesta 2002 lähtien.


– Janne on poikkeuksellisen etevä motivoimaan urheilijoita ja ohjaamaan heitä harjoittelun toimeenpanemiseen. Ilman sitoutunutta työntekoa kukaan ei nouse nykyaikana lajin huipulle.


-Esimerkkejä menestyneistä Janne Väätäisen valmennettavista ovat muun muassa Janne Happonen, joka loi vuosituhannen alkupuolella kokonaan uudenlaisen hyppytekniikan sekä Ryoyu Kobayashi, joka Väätäisen valmennuksessa on kehittänyt Happosen tekniikan lähes ideaaliksi, toteaa mäkihypyn lajiryhmän puheenjohtaja Lauri Kettunen.


Väätäinen vastaa päävalmentajana kokonaisuudessaan maajoukkueen toiminnasta ja kiertää pääasiassa joukkueen mukana ensi talven kilpailut. Hakola suuntaa työpanostaan urheilijoiden käytännön valmennukseen.


Maajoukkueen valmentamisen lisäksi Hakola tukee ja ohjaa muita lajivalmentajia sekä rakentaa uutta suomalaista valmennustietoisuutta yhteistyössä Vuokatin olympiavalmennuskeskuksen ja Jyväskylän yliopiston Vuokatin yksikön kanssa.


Väätäinen ei itse ollut ajatellut paluuta Suomen mäkihyppyyn, mutta keskustelut lajijohdon kanssa saivat kiinnostuksen heräämään.


– Ensimmäisten keskustelujen aikana ajatus tuntui vielä kaukaiselta, olen kuitenkin ollut jo 10 vuotta pois Suomesta. Hitaasti aloin idealle vaan lämmetä.


-Ilman muuta löytyy halu tehdä työtä Suomen mäkihypyn eteen, mutta myös yhteistyö jo olemassa olevan valmennuksen kanssa veti vahvasti puoleensa, kertoo Väätäinen viitaten kollegoihinsa Hakolaan ja Zoziin.


Väätäinen on toiminut viimeisen vuoden Kiinan mäkimaajoukkueen kakkosvalmentajana.

66 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page