top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vimpeliin muutoksia, Perttu Ruuska armeijaanVimpelin Vedon superpesisjoukkueen uusi pelinjohtaja on Lapuan naisia kolme vuotta vetänyt Tomi Niskanen. Niskanen oli maximusportin rankkauksessa päävaihtoehto pelinjohtajaksi, joten varsinaisesta yllätyksestä ei voida puhua.


-Kun tuli mahdollisuus tarttua Vedon viuhkaan, niin siihen oli luonnollisesti tartuttava. Olen todella innoissani tästä pestistä ja joukkueen avainpelaajatkin suhtautuivat asiaan positiivisesti, Niskanen kertoi maximusportille.


Niskanen tulee käymään joukkueen kanssa keskustelut siitä, mihin suuntaan peliä tullaan jatkossa kehittämään.


-Pyrimme hyödyntämään jokaisen yksilön parhaita ominaisuuksia ja rakentamaan pelityylimme sen pohjalle. En lähde julistamaan mitään ennen kuin olen keskustellut kaikkien pelaajien kanssa, Niskanen painottaa.


Vedon joukkue on muutamaa viilausta lukuun ottamatta valmis. Janne Mäkelä jatkaa uraansa ja hänen sopimus Vedon kanssa julkistetaan pian, kunhan muut tausta-asiat saadaan sovittua. Teemu Isokedon kanssa neuvotellaan yhä, hänellä olisi oma iso ruutu varattuna.


-Olisi hienoa, jos Isoketo saataisiin mukaan joukkueeseen, Niskanen toteaa.


Tarve Isokedolle on suuri, kun viime kesän etenijöistä seuraa vaihtavat ainakin Perttu Olli ja Antti Kortteenperä. He hakevat suurempaa peliaikaa muualta. Aleksi Rantalankaan kanssa ei olla edetty vielä sopimukseen asti, myös hän saattaa vaihtaa peliasua. Kolmikosta Olli ja Rantala pelasivat viime kesänä etenijäjokereina.


Oman ”murheensa” ensi kesälle tuottaa se, että Perrtu Ruuska ja itsensä viime kesänä läpilyönyt Mikko Vihriälä astuvat armeijan harmaisiin. Vaikka kaksikko pääsisi siviiliin juhannuksen alla, täytyy heille olla varamiehet alkukesän otteluihin, loppusodasta kun ei niin vaan saa pelivapaata.


-Lukkariosastolla meidän on tietenkin varauduttava siihen, että Pertulla on varamies, Niskanen myöntää.


Onneksi apu on lähellä, sillä Janne Heimonen pelasi vielä viime kesänä Vedon ykkössarjan joukkueessa ja tiettävästi häntä on jo kysytty mukaan joukkueeseen.


Vimpeli ei ole kalastamassa siirtomarkkinoilta enää suuria vonkaleita, joten puheet Jere Dahlströmin paluusta Vedon paitaan voidaan lopettaa.


-Joukkueen runko on kasassa ja se on kivikova. Nuorennusleikkaus on ajettu sisään ja nyt voimme keskittyä kehittämään pelaajien eri osa-alueita, että olisimme vielä parempia ensi kesänä. Kun olen keskustelut asiasta pelaajien kanssa, niin kaikki tuntuvat olevan hyvin sitoutuneita siihen, että joukkue on ensi kesänä taas astetta valmiimpi suuriin haasteisiin.


-Hienoa on myös se, että Janne Mäkelä on mukana. Hänen panoksensa oli viime kesänä kova ja on sitä myös tulevalla kaudella. Hänen kokemuksesta on joukkueelle valtavasti hyötyä, Niskanen vakuuttaa.


Jari Porttila

3,530 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page