top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vimpelin pelinjohtaja omalta kylältä


Vimpelin Saarikenttä on saanut lumipeitteen. Kuva Jari Porttila


Superpesiksessä hopeaa ottanut Vimpelin Veto on yhä ilman pelinjohtajaa. Joukkue aloittaa yhteisharjoitukset tulevana viikonloppuna, nyt jännitetään kuka niitä johtaa.


Maximusportin saamien tietojen mukaan Vedossa oltaisiin harkitsemassa oman kylän miehen nostamista viuhkan varteen. Vimpelin juniorimyllystä vastannutta Kari Kleemolaa ollaan kaavailtu joukkueen pelinjohtajaksi.


Kleemola on pitkän linjan pesäpallomies, joka on käytännössä vastannut siitä, että Vedon juniorimylly on tuottanut vuosi toisensa perään superin joukkueeseen uusi tähtiä. Nykyisestä joukkueesta ainakin puolet on ollut Kleemolan valmennuksessa.


Vimpelissä kyselläänkin nyt, miksi seuran johdon pitäisi katsella kiikarilla kaukaisuuksiin, kun omalta kylältä löytyy varmasti mitat täyttävä viuhkamies.


Vimpelin joukkue on nyt jo kolmatta vuotta käytännössä sama, mukaan on nostettu vain Kleemolan valmentamia junioreita, jotka ovat vuosi toisensa jälkeen napanneet 1-2 pelipaikkaa itselleen. Moni ihmettelee, minkä vuoksi joukkueen menestyksen luoja ei voisi olla myös hankkimassa käytännössä menestystä.


Kleemola on toiminut pelinjohtajana poikien joukkueessa, välillä myös toisen vimpeliläislegendan Vesa Liikalan kanssa. Jälki on ollut tuloksellista.


Kleemolan puolesta puhuu myös se, että hän asuu ja hänen siviilityönsä on Vimpelissä. Hän pystyy sovittamaan hyvin yhteen valmennuksen ja työnteon. Se on tärkeää, sillä Vimpelin budjetti on menestyksestä huolimatta pieni.


Kleemola pystyisi vetämään päivittäisiä harjoituksia joukkueen nuorille pelaajille, joista valtaosa asuu Vimpelissä ja lähialueella.


Vimpeli yritti saada jo loppukauden aikana koukkuun nimekkäitä ja menestyneitä pelinjohtajia, mutta tiettävästi juuri talouspuoli nousi usein esteeksi.


Superin pelinjohtajalta vaaditaan uuden hallisarjan myötä täysipainoista panosta joukkueen eteen käytännössä marraskuun puolivälistä syyskuun puoliväliin. Silloin puhutaan myös vähintään 40-50 000 euron korvauksesta, jos hommaan tullaan muualta Suomesta.


Moni kysyy, kannattaako tuollaista summaa satsata muualta Suomesta Vimpeliin tulevaan viuhkamieheen?


Vimpeli on tehnyt farmisopimuksen ykköseen pudonneen Koskenkorvan kanssa. Näin omat, superin joukkueeseen paikkaa tavoittelevat pelaajat saavat koko ajan kovaa pelituntumaa ainakin ykkösessä.


Vimpelin yhteisharjoitukset alkavat siis marraskuun alussa Alajärven hallissa. On varsin todennäköistä, että niitä vetää Kari Kleemola.


Jari Porttila10,704 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page