top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Asiantuntijalla raju ehdotus Senni Salmisen tilanteeseen


Yleisurheilun Kalevan kisoissa ei nähdä koko kesän valovoimaisinta tähteä Senni Salmista. Hän itse olisi ollut valmis kilpailemaan Tampereella, mutta kilpailun johto eväsi häneltä osallistumisoikeuden.


Salmiselle annettiin mahdollisuus karsia sisään loikan sunnuntaiseen finaaliin jo torstaina Lausannen Timanttiliigan kisassa. Salminen astui kuitenkin hyppynsä yli ja Urheiluliiton mukaan hän ei näin ollen pääse mukaan edes lauantain karsintaan.


Asiantuntija ja huippuvalmentaja Mika Järvinen esittää Jari Porttilan viikottaisessa Podcastissa Kisakatsomo sääntöihin muutosta, jotta maan parhaat yleisurheilijat nähtäisiin aina Kalevan Kisoissa.


-Sääntöihn voitaisiin tehdä muutos, jossa Suomen tilaston kolme parasta pääsisi suoraan finaaliin ja juoksuissa välieriin. Näin heidät nähtäisiin varmasti kisoissa.


-Salmisen kohdalla kyse on vain nykysääntöjen noudattamisesta, eikä niitä voida lähteä soveltamaan yksittäisissä tapauksissa, hän painottaa.Kalevan kisojen ensimmäisen päivän kovimmasta tuloksesta vastasi kuulan tuloksella 18.63 voittanut Arttu Kangas. Kangas on työntänyt tänä vuonna 18.91. Tilastoykkönen Arttu Korkeasalo ( 18.93 ) jätettiin toiseksi.


Joonas Rinne otti odotetusti voiton 1500 metrillä ja todellinen tulevaisuuden lupaus, Eemil Helander voitti 5000 metrillä ensimmäisen aikuisten sarjan kultansa.


Reetta Hurske oli 100 metrin aitojen ykkönen ajalla 13.12. Hurskeen ja Anni Siirtolan kaksintaistelu jäi nyt haaveeksi, kun Siirtola kaatui alkuerissä pahannäköisesti, lyöden päänsä juoksurataan voimalla. Siirtola vietiin sisätiloihin paareilla kantaen, mutta hän selvisi tapauksesta nirhaumilla.


Jari Porttila


928 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page