top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Bottas juhli uransa kymmenettä voittoa

Valtteri Bottas avasi tämän vuoden voittotilinsä Turkissa. Bottas lähti kisaan paalupaikalta ja johti kisaa käytännössä startista maaliin. Voitto oli Bottaksen uran kymmenes, ensi kaudella hän siirtyy ajamaan Kimi Räikkösen paikalla Alfa Romeolle.

-Tämä oli yksi urani parhaista kisoista ja viikonlopuista, Bottas myönsi kisan jälkeen FIA:n haastattelussa.

-Oikeastaan tein vain yhden pienen virheen koko kisan aikana, muuten se on täydellistä.

Bottas on nyt voittanut uransa aikana 10 GP-kisaa. Tänä vuonna voitto oli ensimmäinen, kisoja on vielä jäljellä kuusi. Ne kaikki ajetaan Euroopan ulkopuolella.

Bottas on nyt ollut palkintopallilla 65 kertaa, uransa ensimmäisen voiton hän otti vuonna 2017 Venäjällä. Bottaksella on 172 starttia.

Vertailun vuoksi, kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen voitti uransa aikana 20 kilpailua ja oli palkintopallilla 51 kertaa. Startteja Mikalla oli 161.

Kimi Räikkönen otti uransa aikana 21 voittoa ja oli palkintopallilla hämmästyttävät 103 kertaa! Kimillä on nyt takana 343 starttia.

Voittonsa ja kisan nopeimman kierroksen myötä Bottas vankisti asemiaan MM-sarjan kolmosena. Eroa neljäntenä olevaan Lando Norrisiin on nyt 32 pistettä.

Taistelu MM-tittelistä käy kuumana. Max Verstappen oli Turkissa toinen ja nousi sen myötä kuudella pisteellä johtoon MM-pisteissä. Lewis Hamilton nousi 11. lähtöruudusta viidenneksi, mutta putosi MM-pisteissä siis toiseksi.

Seuraava kisa ajetaan Yhdysvalloissa 24. lokakuuta.