top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Bottas tykitti heti voittoon


Valttaeri Bottas avasi Formula1 kauden vakuuttavasti. Suomalainen johti kauden avauskisaa Itävallassa startista loppuun ja kuittasi täydet pisteet dramaattisesta avauskilpailusta.


Charles LeClerk ja Lando Norris ottivat seuraavat palkintopallisijoitukset, vaikka Lewis Hamilton tuli maaliin toisena. Hamilton sai viiden sekunnin rangaistuksen ja pudotti hänet neljänneksi.


Kilpailua sävyttivät useat keskeytykset ja turva-auto oli radalla peräti kolme kertaa.


-Ensimmäinen kerta oli vielä okei, mutta kun se tuli vielä kahdesti radalle, niin silloin meinasi jo vitsit loppua. Lewis ahdisti minua uusintastarteissa niin kovaa, Bottas kertoi F1-sivun haastattelussa kisan jälkeen.


Hamilton loi painetta Bottakselle lähes koko kisan ajan. Puolessa välissä kilpailua kummankin auton sensorit alkoivat antaa viitteitä siihen suuntaan, että vaihteistossa olisi voinut ilmetä ongelmia. Kaksikko joutui laskemaan kisavauhtia ja välttelemään kanttarien yli ajamista, hyvällä menestyksellä.


Hamilton joutui puolustamaan asemaansa kolmannen turva-auton radalla olon jälkeen Red Bullin Alexander Albonia vastaan. Hamilton kilkkasi Albonin radalta ja tuomaristo lätkäisi tästä hänelle viiden sekunnin aikasakon. Sen myötä Hamilton pudotettiin lopputuloksissa neljänneksi.


Kimi Räikkösen Alfasta irtosi oikea etupyörä radan kovavauhtisimmassa mutkassa. Kuin ihmeen kaupalla tilanteesta selvittiin säikähdyksellä, mutta Räikkösen kisa päättyi siihen.


Formula yksi kausi jatkuu viikon kuluttua samalla radalla Itävallassa.

18 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page